Ξεσπά ο αδελφός των νεκρών ψαράδων: «Λέει ψέματα ο καπετάνιος της υδροφόρας»

Σοκαρισμένες οι οικογένειες των θυμάτων

Δυο αδέρφια 62 και 74 ετών είναι τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωί 2,5μιλια ανοιχτά της Αίγινας.

Όπως όλα δείχνουν οι δύο ψαράδες μάζευαν τα δίχτυα και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις από τον πλοίαρχο της υδροφόρας. Από τη σύγκρουση το καΐκι τους έγινε κομμάτια, έπεσαν στη θάλασσα και πνίγηκαν.

Σοκαρισμένος ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας Μανώλης Καραγιάννης περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.

«Είδα ένα καΐκι να έχει πέσει πάνω μας να έχει ανοίξει στη μέση και να βουλιάζει  και να φωνάζουν οι άνθρωποι βουλιάζουμε βουλιάζουμε και μέσα σε 5 λεπτά βούλιαξε το σκάφος πνιγήκανε κι αυτοί. 50 χρόνια ψαράδες και δεν ήξεραν μπάνιο ρε παιδιά, πήγα να βουτήξω και δεν πρόλαβα τους είχε πάρει το κύμα από κάτω τους έχασα δεν μπορούσα να τους βρω πουθενά και τους έβγαλε μετά από 2 λεπτά φούσκα πάνω. Σκάσανε».

Ήταν 7.20 το πρωί. Τα 2 αδέρφια, οι ψαράδες Παντελής και Γιώργος Μπήτρος μάζευαν τα δίχτυα τους. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα της υδροφόρας υποστηρίζουν πως το καΐκι είχε μείνει ακυβέρνητο και κατευθυνόταν καταπάνω  τους. Τους κόρναραν όμως οι δύο ψαράδες δεν άκουσαν και έπεσαν πάνω στην πρύμνη της υδροφόρας.

«Ήρθαν και πέσανε πάνω μας με φόρα. Αυτοί οι δυο ξεψάριζαν δεν είχαν το νου τους μπροστά» πρόσθεσε ο υποπλοίαρχος.

Ωστόσο η οικογένεια των θυμάτων καταγγέλλει πως ο καπετάνιος της υδροφόρας λέει ψέματα:

«Τα δίχτυα τα είχε ρίξει σε νησί ο αδερφός μου πολύ πριν το δυστύχημα. Δεν σήκωνε δίχτυα την ώρα της σύγκρουσης» δήλωσε στο Star ο αδελφός των νεκρών, Χρήστος Μπήτρος.

Στη γειτονιά τους στην Αίγινα οι φίλοι των δύο ψαράδων αδυνατούν να εξηγήσουν πως συνέβη η τραγωδία.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top