Εξοργιστικό: Κάνουν face control σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με κονδύλια του ΕΣΠΑ

Τι καταγγέλλει η ΓΣΕΕ-Ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης

Κάνουν face control σε παιδικούς σταθμούς

Την ώρα που 35.000 παιδιά υπολογίζεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών καθώς δεν υπάρχουν υποδομές, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει μια εξοργιστική τακτική που ακολουθούν ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με αυτή, ορισμένοι ιδιοκτήτες εφαρμόζουν ένα ιδιότυπο… face control, απορρίπτοντας αιτήσεις γονέων για την φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, με το επιχείρημα ότι έχουν καλυφθεί εδώ και εβδομάδες!

Αποτέλεσμα είναι να κάνουν δύσκολη την ζωή σε χιλιάδες γονείς, που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για τα προς το ζην, και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική και πρακτική ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι εφαρμόζοντας ένα ιδιότυπο face control, απορρίπτουν αιτήσεις γονέων για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, με το επιχείρημα ότι οι θέσεις έχουν καλυφθεί εδώ και εβδομάδες.
Απορίας άξιον είναι πώς είναι δυνατόν να έχουν καλυφθεί οι θέσεις όταν μόλις χτες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους, με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να αποτελεί για κείνους μοναδική σανίδα σωτηρίας.
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης, της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της κατάρρευσης μισθών και συλλογικών συμβάσεων, οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών να κρατούν «reserve» θέσεις για γονείς που μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν κάποιο αποδεικτικό στα χέρια τους ότι ήταν δικαιούχοι.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από το Αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.
Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και οι πληροφορίες που θέλουν η επιλογή να γίνεται με κριτήριο το επιπρόσθετο του ΕΣΠΑ ποσό, που κάποιοι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν «μαύρα».
Για τη Συνομοσπονδία αποτελεί μείζον ζήτημα εάν διαπιστωθεί ότι δίνονται ανέλεγκτα τα χρήματα του ΕΣΠΑ και για τη διερεύνηση του ζητήματος θα απευθυνθεί και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top