Στην Εντατική η 29χρονη που τραυματίστηκε ενώ έκανε kite surf στη Νάξο-Πολύ κρίσιμη η κατάστασή της

Ο αέρας την πέταξε σε τοίχο ξενοδοχείου-Πολλαπλά τα χτυπήματα της/ Πρώτη ανάρτηση: 20-06-2017 17:12

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική, η 29χρονη τουρίστρια από την Αυστρία, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, ενώ έκανε kite surf στη Νάξο.

Η νεαρή κοπέλα όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, είχε πάει στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές με τον σύζυγό της και έκανε kite surf στην παραλία Μικρή Βίγλα, όταν  ισχυροί άνεμοι την παρέσυραν, με αποτέλεσμα να βγει εκτός θάλασσας και να χτυπήσει με δύναμη σε τοίχο ενός ξενοδοχείου.

Μετά την άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο Νάξου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Όπως μεταδίδει το cycladesvoice, η κοπέλα μετά από πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα σημεία ξενοδοχειακής μονάδας μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας του νησιού και στη συνέχεια με στρατιωτικό ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κατάσταση της 29χρονης παραμένει πολύ κρίσιμη, είπε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Νάξου-ορθοπεδικός, Βασίλης Ραπτάκης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5.

Όπως εξήγησε ο κ. Ραπτάκης η ανταπόκριση τόσο του ΕΚΑΒ όσο και του Νοσοκομείου της Νάξου ήταν άμεση για τη μεταφορά και την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών και εξετάσεων που έγινα στην πολυτραυματία πριν τη μεταφορά της στο Θριάσιο αρχικά και στον Ερυθρό Σταυρό στη συνέχεια, όπου νοσηλευόταν μέχρι σήμερα Τρίτη σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ειδοποίηση για το σοβαρό ατύχημα έφτασε στο ΕΚΑΒ στις 2 μ.μ. στης Κυριακής.  Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου-ορθοπεδικός, Βασίλης Ραπτάκης, η νέα γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τα νύχια των ποδιών της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγός της, η 29χρονη ενώ παρασυρόταν από το δυνατό άνεμο ενώ έκανε kite surf δεν πρόλαβε να λύσει τους ιμάντες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί με σφοδρή δύναμη από τη θαλάσσια περιοχή στη στεριά και να χτυπήσει επανειλημμένως σε διάφορα σημεία ξενοδοχείου, όπως μπαλκόνι, τοίχο, πισίνα και αλλού.

Όπως αναφέρει ο κ. Ραπτάκης αμέσως μετά τη συρραφή των τραυμάτων που αιμορραγούσαν η 29χρονη υπεβλήθη σε πολυαξονική εξέταση. Βρέθηκαν πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, αιμορραγία, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη στην αυχενική μοίρα, κάταγμα στον 5ο θωρακικό σπόνδυλο, πρόβλημα στη σπλήνα, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη χαμηλά, θλάση δεξιού πνεύμονα.

Η γυναίκα είχε αρχίσει να "πέφτει", ενώ σύμφωνα με τη βαθμολογία της Κλίμακας Κώματος Γλασκώβης βρισκόταν στο 7 από το 15 που είναι το φυσιολογικό.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, που ανταποκρίθηκε άμεσα με αναισθησιολόγο που τη διασωλήνωσε και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Το πρωί σήμερα η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και εξεταζόταν η μεταφορά της σε ειδική μονάδα ακόμη και στην Αυστρία. Τελικώς διεκομίσθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτάκη, το αιμάτωμα στο κεφάλι έχει επηρεάσει οργανικές λειτουργίες και είναι το πρώτο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα δε με την εκτίμησή του η κατάστασή της είναι πάρα πολύ βαριά.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top