Πανελλαδικές 2017: Για καλά διαβασμένους τα θέματα στη Χημεία-Απαιτητικά σε Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Λατινικά

Το star.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή», σας παρουσιάζει και σχολιάζει τα θέματα που έπεσαν

Με Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Το star.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή», σας παρουσιάζει και σχολιάζει τα θέματα που έπεσαν.

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας χαρακτηρίζονται αναμενόμενα. Τα θέματα Α και Β έχουν εύκολη προσέγγιση γιατί αντιστοιχούν σε απλά ερωτήματα που η απάντησή τους βρίσκεται στο σχολικό βιβλίο ενώ οι ασκήσεις είναι απαιτητικές και για να επιλυθούν σωστά χρειάζονται την προσοχή του υποψηφίου.  Είναι θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας, γεγονός αναμενόμενο και απολύτως συμβατό με τη  φιλοσοφία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα θέματα των Λατινικών για την Ομάδα την Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας. Είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους  υποψήφιους. Ζητήθηκε η μετάφραση 3 αποσπασμάτων από κείμενα που έχουν διδαχθεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στο σκέλος της γραμματικής ζητήθηκαν τύποι που καλύπτουν όλο το εύρος της, με κάποιες ιδιαιτερότητες που όμως σε καμία περίπτωση δε δημιουργούν προβλήματα. Χρειαζόταν ο υποψήφιος να έχει καλή γνώση και να είναι σωστά προετοιμασμένος. Στο σκέλος του συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις  στις οποίες μπορούσαν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι αρκετά καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

Στη  Χημεία Προσανατολισμού τα  θέματα θεωρούνται ανάλογα των απαιτήσεων για εξετάσεις Πανελλαδικού χαρακτήρα. Τα  θέματα Α και Β δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία και ήταν φυσιολογικής έκτασης. Το θέμα Γ είχε μια ιδιαιτερότητα στο ερώτημα Γ3 όπου προέκυπταν στοιχεία επιστημονικά αμφισβητήσιμα, ενώ το θέμα Δ κάλυπτε μεγάλο μέρος της ύλης, δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία αλλά απαιτούσε πολύ χρόνο δεδομένου ότι υπήρχαν πολλά επιμέρους  υποερωτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα ΘΕΜΑΤΑ που έπεσαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top