AΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Το μυστικό που συνδέει τον Ερντογάν με το Κατάρ-Tι λέει ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης

Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι εξελίξεις

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα μίλησε ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, σχολιάζοντας τις σχέσεις του Ερντογάν με το Κατάρ.

Όπως είναι γνωστό, η Σαουδική Αραβία δημοσιοποίησε λίστα με «τρομοκράτες» που στηρίζει το Κατάρ και μάλιστα κάποιοι από αυτούς, όπως αποκαλύπτει το STAR, συνδέονται με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο κύριος Καλεντερίδης, υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν κάποια σχέση με τον Τούρκο Πρόεδρο, ιδιαίτερα για δύο άτομα. «Για παράδειγμα ο Λίβυος αρχιτρομοκράτης που συμμετείχε στον πόλεμο  κατά του Καντάφι, και στον πόλεμο στη Συρία κατά του Άσαντ, είναι αυτός που φίλησε τον Ερντογάν στο μέτωπο. Μάλιστα το στιγμιότυπο υπάρχει και σε φωτογραφία. Επίσης ένας εκ των αρχηγών της μουσουλμανικής αδερφότητας, ο Αιγύπτιος Καρανταβί, που βρίσκεται και αυτός υπό την προστασία του Κατάρ και έχει καταγγελθεί ως τρομοκράτης, έχει σχέση με τον Τούρκο Πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κύριος Καλεντερίδης ανέφερε ότι βουλευτής της Μερσίνας έκανε επίκαιρη ερώτηση στον πρόεδρο της Βουλής για να μάθει αν τα 21 δις δολάρια που εισέρευσαν στην Τουρκία το 2015 και 2016 αγνώστου προέλευσης, προορίζονται για χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων. «Ήδη η Τουρκία έχει εμπλακεί πολύ βαθιά σε αυτή την υπόθεση γιατί ο Ερντογάν επέλεξε να πάρει την πλευρά Ντόχα-Τεχεράνη-Μόσχα», πρόσθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Έπειτα,  τόνισε ότι «η Τουρκία χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη φάση της συριακής εξέγερσης ως κεντρικός πυλώνας για να εκπαιδευτούν, εξοπλιστούν και διεισδύσουν όλες αυτές οι ένοπλες οργανώσεις που βλέπουμε να καταστρέφουν την Συρία όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους».

Τέλος επεσήμανε ότι: «Για την Ελλάδα σημασία έχει ότι η Τουρκία για δεύτερη φορά διαλέγει να συγκρουστεί μετωπικά με τις ΗΠΑ. Την πρώτη φορά το έκανε για το Κουρδικό και τώρα υποστηρίζοντας το Κατάρ. Αυτό δημιουργεί έναν κακό περιβάλλον για την Τουρκία, κάτι που είναι θετικό για την πατρίδα μας. Οι ελληνικές αρχές πρέπει στα σύνορα να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Δεν πιστεύω πάντως ότι η Ελλάδα είναι πρώτος στόχος των τζιχαντιστών».

 

Δείτε τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top