ΣΟΚ στο πανελλήνιο! Κανείς δεν κατάλαβε ότι ο 11χρονος Μάριος πυροβολήθηκε- "Βοήθεια" πρόλαβε να ψελλίσει το αγγελούδι

Πρωτοφανής η τραγωδία στο Μενίδι

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι ένας μαθητής δημοτικού έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα πυροβόλου όπλου, που καρφώθηκε στο κεφάλι του. Το άτυχο παιδί βρισκόταν στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και συμμετείχε με τους συμμαθητές του σε σχολική γιορτή, για το τέλος της χρονιάς. 

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη επικεντρώνονται  σε έναν καταυλισμό Ρομά της περιοχής απ΄ όπου, ακριβώς την ίδια ώρα που γίνονταν η σχολική γιορτή,  άγνωστοι πυροβολούσαν στον αέρα με καραμπίνες και πιστόλια.

Μια αδέσποτη σφαίρα από το πιστόλι κάποιου ασυνείδητου εγκληματία, που διασκέδαζε πυροβολώντας στον αέρα, ήταν αυτό που τελικά έκοψε αναπάντεχα το νήμα της ζωής του 11χρονου αγοριού.  Η αποκάλυψη του ιατροδικαστή, Νίκου Καλογριά, για την πραγματική αιτία θανάτου του μικρού Μάριου, προκάλεσε ισχυρό σοκ. «Έχει δεχθεί βολίδα πυροβόλου όπλου στο κεφάλι! Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το παιδί δέχθηκε βολίδα, βρέθηκε μέσα στο κεφάλι του βολίδα και από αυτό έχασε τη ζωή του!»

Σοκ στη σχολική γιορτή

Είδαν ξαφνικά το μικρό μαθητή  να παραπατάει και αμέσως μετά να σωριάζεται  στο προαύλιο του σχολείου. Το μόνο που πρόλαβε να ψελλίσει το άτυχο παιδάκι ήταν "βοήθεια", απευθυνόμενο στη μητέρα του, δασκάλα στο ίδιο δημοτικό. Εκείνη είδε ξαφνικά το παιδί της να σωριάζεται. Αλλόφρων, έτρεξε πάνω του να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Η εικόνα του λιπόθυμου παιδιού που αιμορραγούσε στο κεφάλι πανικόβαλε γονείς και μαθητές, που εκείνη την ώρα συμμετείχαν στη  γιορτή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο αλλά και η αστυνομία για την άμεση μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο «Παίδων». 

Όλοι πίστευαν ότι το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του από κάποιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα.

«Στην αρχή φάνηκε σαν αιφνίδια απώλεια αισθήσεων. Δεν φαινόταν το τραύμα, ήταν στο τριχωτό της κεφαλής και ίσως αποδόθηκε τώρα μέσα στον πανικό, στην πτώση του παιδιού. Έκαναν προσπάθεια να το επαναφέρουν το παιδί στη ζωή προφανώς ήταν αυτό το μέλημά τους και προφανώς το τραύμα δε φαινόταν. Ούτε και στην πρώτη ανάγνωση τη δική μας φαινόταν εύκολα. Το τραύμα δεν φαινόταν, απίστευτο περιστατικό!» εξηγεί ο κ. Καλογριάς.

Η αποκάλυψη του ιατροδικαστή για την πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα συνοικισμό κοντά στο σχολείο όπου κατοικούν Ρομά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από εκεί, κάπου 600 μέτρα μακριά, πυροβολούσαν στον αέρα την ίδια ακριβώς ώρα με τη γιορτή στο σχολείο. Η σφαίρα διέγραψε μια φονική, όπως αποδείχθηκε, τροχιά, τραυματίζοντας το παιδί στο κεφάλι. Μια τυφλή δολοφονία που προκαλεί σοκ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top