Μόνο στο STAR: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για το τροχαίο στην Κηφισίας στο οποίο ΞΕΨΥΧΗΣΕ ο 15χρονος Σόλωνας-Τι λέει ο χαροκαμένος πατέρας

26.000 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις θα πληρώσει ο οδηγός που σκότωσε το παιδί

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών (4 χρόνια για θάνατο από αμέλεια, 2 χρόνια για την εγκατάλειψη και 1 χρόνο για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών) και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 6 μήνες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο 38χρονος υπαίτιος του τροχαίου με εγκατάλειψη, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 15χρονος Σόλων Καρυδάκης τον Δεκέμβριο του 2009 στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού. Μάλιστα στο σημείο εκείνο χτίστηκε πεζογέφυρα.

Η ποινή είναι από τις αυστηρές για τροχαίο έγκλημα στη χώρα μας, με τις κατηγορίες που βάρυναν τον 38χρονο να μετατρέπονται όμως από το Εφετείο σε πλημμεληματικού αντί κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με αυτόν τον τρόπο και καταβάλλοντας περίπου 26.000 ευρώ σε 36 ισόποσες δόσεις, ο 38χρονος δεν θα στερηθεί την ελευθερία του.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ήταν ο πατέρας του 15χρονου, κύριος Φαίδων Καρυδάκης.

«Η πρωτόδικη καταδίκη ήταν συντριπτική: 9 χρόνια κάθειρξης. Ήταν η πρώτη φορά στα τελευταία 60 χρόνια που δικάζεται ένα τροχαίο έγκλημα σε επίπεδο κακουργήματος. Ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Όλα αυτά δικάζονται γενικά σαν πλημμελήματα.

Πίστευα πώς όπως εγώ θεωρώ τη πεζογέφυρα σαν την έμπρακτη συγγνώμη της κοινωνίας στα παιδιά της τα οποία δεν μπόρεσε να προστατέψει, έτσι και αυτή η απόφαση της δικαιοσύνης θα αποτελούσε την έμπρακτη προσπάθεια της πολιτείας να προστατέψει τα υπόλοιπα παιδιά που θα περάσουν τον δρόμο. Αυτό που είχα πει και παλιότερα, είναι ότι αυτό το συμβάν με το γιο μου με έχει αλλάξει σαν οδηγό. Αυτή η απόφαση έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Δεν μπορεί τέτοια εγκλήματα να περνούν απαρατήρητα και ατιμώρητα και να οδηγούν σε νέα εγκλήματα», λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προσθέτει πως ο οδηγός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης η οποία ξεκίνησε φέτος τον Γενάρη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

«Ο οδηγός παραδόθηκε μόνος του αφού είχαν βουίξει τα μέσα ενημέρωσης μετά από τρία 24ώρα και αφότου είχε παρέλθει το αυτόφωρο αλλά και όποια δυνατότητα υπήρχε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ. Εγώ είδα το τροχαίο του γιου μου, καταγράφηκε από κάμερα και είδαμε μια τραγική εικόνα. Το πήγαμε σε ειδικά εργαστήρια και διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο στα 5,3 δευτερόλεπτα διασχίζει 237 μέτρα με μία μέση ταχύτητα 160 χλμ και κάνει έναν ελάχιστο ελιγμό δύο με τρία μέτρα πριν παρασύρει τον Σόλωνα. Το αμάξι πέταξε τον Σόλωνα τέσσερα μέτρα ψηλά και ο μικρός έπεσε 38 μέτρα μακριά. Το παιδί χτυπήθηκε με 145 χλμ και ο οδηγός συνέχισε την πορεία του», υπογραμμίζει.

Επίσης αναφέρει: «Μπορεί να κάνουμε μια αναίρεση στον Άρειο Πάγο όχι για τον συγκεκριμένο δράστη αλλά γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό η πολιτεία να ξεχωρίσει τι είναι κακούργημα και τι όχι. Αυτό ίσως γίνει. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές σκέφτηκα πως θα νιώσω αν δω αυτόν τον άνθρωπο με χειροπέδες. Δεν κοιμόμουν τα βράδια. Για αυτό έχω μιλήσει για εναλλακτικές ποινές. Η μάχη που δόθηκε για απλά πράγματα, μου έδειξε πως δεν υπήρχε συνείδηση και αυτό με στεναχώρησε. Με τον δράστη δεν είχαμε καμία επαφή. Αντιθέτως ενώ εμείς κρατούσαμε και κρατάμε μια ανθρώπινη συμπεριφορά, ακούσαμε από τον πατέρα του δράστη, ότι φταίμε εμείς σαν γονείς που του επιτρέψαμε του παιδιού μας να πάει στο χορό του σχολείου του εκείνο το βράδυ. Μάλιστα ένα χρόνο μετά το θάνατο του Σόλωνα, ο δράστης ανέβασε αναρτήσεις στο Facebook με γρήγορα αυτοκίνητα, Το δικαστήριο τα θεώρησε σαν προσωπικά δεδομένα και δεν τα δέχτηκε σαν στοιχεία»

«Το μεγαλύτερο όπλο που κρατάμε στα χέρια μας είναι το αυτοκίνητο Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση», τονίζει ο κύριος Φαίδων Καρυδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top