Τα Ελληνόπουλα έχουν πληρώσει το πιο σκληρό τίμημα της κρίσης!

Συγκλονίζουν στο STAR oι γονείς 4 παιδιών

«Δεν μου ζητάνε τίποτα τα παιδιά. Το ξέρουν. Έχουν μάθει με τη φτώχεια»! Είναι η Μαρία και ο Ανδρέας. Γονείς 4 παιδιών και άνεργοι τον τελευταίο χρόνο. Μια οικογένεια που ζει με 200 ευρώ από το ταμείο ανεργίας και το επίδομα πολυτέκνων.

«Τα πάντα έχω στερήσει από τα παιδιά μου, αφού δεν υπάρχει δουλειά. Δεν είμαι ο μοναδικός πατέρας αλλά πείτε μου εσείς τώρα . Η μεγάλη μου κόρη είναι στα 16. Πως θα τα ζήσω που τα έχω όλα απλήρωτα, νοίκια, ρεύμα, νερό;» λέει ο πατέρας.

Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης για ένα γονιό από το να στερεί στο παιδί του βασικά πράγματα. Ο φόβος αυτός έχει γίνει πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια για πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το ένα τέταρτο των Ελληνόπουλων ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Το διεθνές πρακτορείο REUTERS καταγραφεί σε ρεπορτάζ του, τα σημάδια της κρίσης στην ελληνική οικογένεια. Οι γονείς κόβουν από τις ξένες γλώσσες, από τα ρούχα των παιδιών τους ακόμη κι απ' το φαγητό. Στο απόλυτο αδιέξοδο αναγκάζονται μέχρι και να τα αφήσουν σε ιδρύματα ή έστω να ζητήσουν υλική στήριξη από οργανισμούς.

Η Μαρία και ο Ανδρέας για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την οικογένεια τους απευθύνθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Θεόφιλο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top