ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ-Μυστήριο, αναπάντητα ερωτήματα και πολλά λάθη από τον δράστη

Τι προβληματίζει τους αστυνομικούς

Παρά την ομολογία του ειδικού φρουρού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με το 45άρι όπλο του, τον οδηγό ταξί στην Καστοριά, θολό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της δολοφονίας.

Για ληστεία που δυστυχώς εξελίχθηκε σε εν ψυχρώ δολοφονία λόγω της αντίδρασης του άτυχου οδηγού, κάνει λόγο από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, ο 30χρονος ειδικός φρουρός.  Κίνητρο για μια ληστεία γεμάτη σκοτεινά σημεία, που δύσκολα θα γινόταν απόλυτα πιστευτό, ακόμη και για έναν τυχαίο επίδοξο ερασιτέχνη κακοποιό, πόσο μάλλον για έναν έμπειρο αστυνομικό.

Αυτό που προβληματίζει από την πρώτη στιγμή τις διωκτικές αρχές είναι εάν ο ειδικός φρουρός με την όλη στάση του,  προσπαθεί κατά βάθος να κρύψει κάτι. Ήταν πράγματι μια παρόρμηση της στιγμής που τον έσπρωξε να κάνει τη ληστεία, επιλέγοντας ένα τυχαίο θύμα, όπως λέει ή το είχε προσχεδιάσει στο μυαλό του, έχοντας ως στόχο τον άτυχο οδηγό; Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μοιραίο απόγευμα, ο ειδικός φρουρός περίμενε υπομονετικά να μείνει το θύμα μόνο του στην πιάτσα των ταξί.

Ο έμπειρος ειδικός φρουρός, αν και σχεδίαζε ληστεία, όπως λέει, στην πιάτσα των ταξί έκανε...  το πρώτο μοιραίο λάθος.  Το περίπτερο δίπλα στην πιάτσα είχε κάμερα, η οποία έχει καταγράψει τις κινήσεις του, όπως λένε μάρτυρες!

Τα λάθη όμως ήταν απανωτά.  Ο ειδικός φρουρός για να κάνει τη ληστεία ζήτησε από τον άτυχο ταξιτζή να τον μεταφέρει σε ένα κτήμα που ανήκει στην οικογένεια του. Καθ' οδόν  έβγαλε το 45άρι πιστόλι και τον απείλησε.

Φονικό από ένα όπλο που σπανίζει στην Καστοριά και αποτελεί σφραγίδα του ειδικού φρουρού, καθώς το 45άρι προφανώς είχε φακελωθεί από το εγκληματολογικών ερευνών, μετά την αιματηρή σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Στον τόπο της δολοφονίας ο ειδικός φρουρός άφησε τους κάλυκες πεταμένους στο χώμα,ενώ τελικά δεν έκανε τη ληστεία και έφυγε χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος.

Όλα αυτά κάνουν πολλούς στην Καστοριά να αναρωτιούνται εάν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν πράγματι η ληστεία ή υπήρχαν κάποιοι άλλοι προσωπικοί λόγοι που όπλισαν το χέρι του δράστη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top