Υπάτιος: "Είναι χειρότερο από ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ"-Σπαραγμός και αμέτρητα "γιατί" στην τελευταία πράξη του δράματος

Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην άτυχη Αποστολία και τον Παυλάκη της

Στην Πτολεμαίδα παίχτηκε σήμερα, Τετάρτη, η τελευταία πράξη του δράματος. Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην άτυχη Αποστολία και τον Παυλάκη της. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου κατέρρευσε μόλις είδε το φέρετρο.

Ο χρόνος για εκείνον σταμάτησε το απόγευμα της Κυριακής, στο 83ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Λαμίας. Τότε που είδε γυναίκα και παιδί να καίγονται μπροστά του. Τότε που μέσα στις φλόγες έσκυψε και τους φίλησε... Σήμερα έπρεπε να τους πει το στερνό αντίο.

Υποβασταζόμενος από την οικογένεια του, έτοιμος να καταρρεύσει, ο τραγικός πατέρας κατεβαίνει τα σκαλιά του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαίδα. Εκεί όπου παντρεύτηκε την Αποστολία του και βάφτισε τον γιο του, έμελλε να τους κηδέψει κιόλας, μαζί, αγκαλιασμένοι στο ίδιο φέρετρο, όπως έφυγαν.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη παρουσία του Μητροπολίτη Θεόκλητου και ομάδας ιερέων. Ο λόγος του Μητροπολίτη, παρηγορητικός για τον πατέρα και την υπόλοιπη οικογένεια, συγκίνησε τους πάντες όταν αναφέρθηκε στην άτυχη γυναίκα και τον μικρό Παύλο.

Ένα χτύπημα στην πλάτη, μια αγκαλιά, δύο λόγια παρηγοριάς από συγγενείς και φίλους, στον τραγικό πατέρα. Δίπλα του η μάνα, η αδερφή, οι συγγενείς της Αποστολίας, κρατώντας την φωτογραφία της στα χέρια, αποχαιρέτησαν την κόρη και τον εγγονό.

Όλοι ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν το χαμογελαστό κορίτσι, την Λία, όπως την αποκαλούσαν, αλλά και το αγγελούδι της που έσβησε τόσο βίαια μόλις στα 3 του χρόνια. Με δάκρια στα μάτια, με λίγα λουλούδια στα χέρια, με το βλέμμα στο κενό και ένα μεγάλο "γιατί".

Μάνα και γιος τάφηκαν μαζί, στο ίδιο φέρετρο, το οποίο ήταν σφραγισμένο. Μόλις βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία σπάραξαν καρδιές. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

O τραγικός πατέρας είπε ότι «πέρασα διαβολοβδομάδα στα ΟΥΚ και έλεγα από μέσα μου πως ό,τι μου ξημερώσει δεν θα καταλαβαίνω τίποτα. Αυτό που μου συμβαίνει είναι χειρότερο από διαβολοβδομάδα, μην τύχει στον χειρότερο εχθρό μου».

Έτυχε σε εκείνον... Ξαφνικά... Ενώ όλη του η ζωή κυλούσε όμορφα, ήρεμα κι ευτυχισμένα. Ευχαριστούσαν το Θεό για όλα όσα είχαν και όλα όσα περίμεναν. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνους.

Κόσμος από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την Πτολεμαίδα, πήγε στην κηδεία. Η παρηγοριά όμως για την οικογένεια τούτη τη στιγμή μοιάζει αδύνατη.

Στο σημείο της τραγωδίας σταματάει απλός κόσμος και αφήνει λίγα λουλούδια στη μνήμη των 4 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top