Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος: Ένα στολίδι, πραγματικό ΔΩΡΟ σε όλους τους Έλληνες

Κοιτίδα πολιτισμού και χώρος απόδρασης για τους Αθηναίους

Ίδρυμά Πολιτισμού Στ. Νιάρχος: Ένα δώρο στους Έλληνες

Χαμηλά στη Συγγρού, δίπλα στην πολύβουη λεωφόρο υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος, ένας φάρος πολιτισμού, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε με μεγάλη γενναιοδωρία σε όλους τους Έλληνες.

Πριν από λίγες μέρες έγινε και η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο και πλέον θα ξεκινήσει σταδιακά και η διαδικασία μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία βάσει του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

Το star.gr βρέθηκε εκεί και περιηγήθηκε στις υπέροχες εγκαταστάσεις του.

Πρώτη στάση η βιβλιοθήκη. Ένας υπέροχος χώρος σε μοντέρνες γραμμές, με ένα καταπληκτικό αναγνωστήριο, πρόσβαση στο ίντερνετ και εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που συμβαδίζει με αυτό ολόκληρου του κτιρίου του ιδρύματος.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ανέβουμε στον περίφημο «Φάρο», από όπου η θέα ολόκληρης της Αθήνας κόβει την ανάσα.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με την Αθήνα… πιάτο και να χαλαρώσετε για λίγο, αφήνοντας πίσω σας τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Στο μεγάλο προαύλιο τα δύο κτίρια της Λυρικής και της Βιβλιοθήκης δεσπόζουν αγέρωχα, ενώ το τεχνητό κανάλι δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο κτίριο.

Εκεί πολύ συχνά γονείς και παιδιά κάνουν μαθήματα κανό και κωπηλασία, ενώ μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα ποδήλατο και να κάνει τη βόλτα του.

Περπατώντας φτάνουμε στο τεράστιο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού. Οι μυρωδιές από τη λεβάντα και το δεντρολίβανο που μόλις έχουν αρχίσει να ανθίζουν, προδίδουν τον ερχομό της άνοιξης.

Οι ελιές, αρχέγονο σύμβολο της ειρήνης κυριαρχούν στο χώρο, ενώ παντού υπάρχουν καθίσματα για εκείνους που κάθε Σαββατοκύριακο επιλέγουν αυτόν τον προορισμό για οικογενειακά πικνίκ και βόλτες.

Οι εκδηλώσεις δε και οι δραστηριότητες που προγραμματίζει το ΚΠΙΣΝ καθημερινά είναι πάρα πολλές και έτσι γονείς και παιδιά μπορούν να επιλέξουν ό,τι επιθυμούν, από μαθήματα στίβου μέχρι παραστάσεις και υπαίθριες συναυλίες.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματικά είναι ένα στολίδι για την πόλη, αλλά και για τον ίδιο τον πολιτισμό και οι Αθηναίοι το αγκάλιασαν αμέσως μόλις άρχισε να λειτουργεί.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top