ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: ΓΟΛΓΟΘΑΣ για οικογένεια στην Κρήτη- Ζουν με 9 παιδιά σε τρώγλη χωρίς ρεύμα και νερό

Αληθινός αγώνας επιβίωσης είναι η καθημερινότητα για μια οικογένεια στο Ηράκλειο

Αληθινός αγώνας επιβίωσης είναι η καθημερινότητα για μια οικογένεια στην Λάκα του Ηρακλείου Κρήτης. Σε ένα μικρό, ετοιμόρροπο σπιτάκι, καλυμμένο με νάιλον, ζει μια μάνα με τον σύζυγό της και 9 παιδιά, τα οποία κοιμούνται στο έδαφος. Δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα, παρά μόνο μια λάμπα, όπως θα δείτε στο βίντεο, με την οποία τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν τα μαθήματά τους.

Εθελοντικές ομάδες προμήθευσαν την οικογένεια με κουβέρτες, για να επιβιώσει από το αβάσταχτο κρύο των ημερών. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας ζήτησαν «να μη μάθουν οι συμμαθητές τους ότι ζουν έτσι».

Η οικογένεια αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει την κατάστασή της, διότι χρειάζεται βοήθεια.

«Μόνο μια σόμπα έχουν, χωρίς ξύλα» λέει αποκλειστικά στην κάμερα του Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η γιαγιά της οικογένειας, που φιλοξενεί σπίτι της το μεγαλύτερο από τα 9 παιδιά, διότι «δεν χωράει στο σπίτι του», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Μ’ ένα λύχνο διαβάζουν για το σχολείο και φωνάζουν ότι δεν μπορούν να γράψουν. Είναι κατάσταση αυτή; Στο πάτωμα κοιμούνται τα παιδιά, σε δυο παλιοντίβανα μόνο κοιμούνται τα μικρότερα» σπαράζει η γιαγιά, ραγίζοντας καρδιές.

Δεν υπάρχει κανείς και τίποτα για την οικογένεια αυτή. Μόνο κάποιοι που, με την καλή καρδιά τους, προσφέρουν τρόφιμα στη μάνα, για να καταφέρει να ταΐσει τα παιδιά της. «Ας είναι καλά ο κόσμος» λέει η γιαγιά συγκινημένη.

Η γυναίκα παίρνει μόνο ένα επίδομα από την πρόνοια, δεν της δίνουν σπίτι να στεγάσει και να προστατέψει τα 9 παιδιά της. «Πάει να βρει ένα σπίτι και της λένε ‘όχι, δεν μπορούμε να σε βάλουμε μέσα με τόσα παιδιά’» καταγγέλλει η γιαγιά στην κάμερα. «Τη διώχνουν. Υποχρεωτικά μένει εδώ μέσα. Αυτό το κτήριο είναι του δήμου. Αν έρθουν να το γκρεμίσουν, αυτά τα παιδάκια πού θα κοιμούνται; Πού θα διαβάζουν; Έξω στα χωράφια; Στους δρόμους;».

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top