Κρατήρα άνοιξε η βόμβα που βρέθηκε στο Κορδελιό-Επιτυχής η εξουδετέρωση της

«Υπερβολικά τα μέτρα ασφαλείας» υποστήριξαν απόστρατοι πυροτεχνουργοί

Το εντυπωσιακό βίντεο της εξουδετέρωσης της βόμβας που βρέθηκε σε βενζινάδικο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Η βόμβα έσκασε με ελεγχόμενη έκρηξη στο πεδίο βολής Ασκού Προφήτη.

Όπως θα δείτε στο video, άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς εξουδετερώνουν με ελεγχόμενη έκρηξη την αεροπορική βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πεδίο Βολής Ασκού Προφήτη.

Η έκρηξη ανοίγει έναν μεγάλο κρατήρα στο πεδίο βολής, το οποίο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρέθηκε η βόμβα.

Προηγήθηκε η εξουδετέρωση του πυροδοτικού μηχανισμού, στο σημείο κάτω από το βενζινάδικο, όπου είχαν τοποθετηθεί δεκάδες σακιά για να απορροφήσουν κάποια πιθανή έκρηξη.

Η βόμβα ήταν σε καλή κατάσταση, είχε μήκος 1,5 μέτρο και βάρος 275 λίβρες.

Για την εξουδετέρωση της βόμβας χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους περίπου 70.000 κάτοικοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η όλη επιχείρηση κόστισε 85.000 ευρώ, ενώ δεν ήταν λίγοι οι απόστρατοι πυροτεχνουργοί που υποστήριξαν ότι ήταν υπερβολικά τα μέτρα ασφαλείας και φυσικά το κόστος της επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top