Η 8χρονη καλλονή από τα Τρίκαλα που μαγεύει τον φακό αποκαλύπτεται στο star.gr-Tι λέει η μητέρα της

Κατάγεται από «το χωριό των Γερμανών», μιλά άπταιστα τα Ελληνικά και τρελαίνεται για τον φακό-Πρώτη ανάρτηση:03-02-2017 15:07

Η μαμά της 8χρονης καλλονής από τα Τρίκαλα στο star.gr

Αν και μόλις 8 ετών, η μικρή Παναγιώτα από την Οιχαλία έχει καταφέρει να μαγέψει την Γερμανία με την απαράμιλλη ομορφιά της, υπογράφοντας συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο μοντέλων, το «S Models»!

Η 8χρονη καλλονή, με καταγωγή από το «χωριό των Γερμανών» ή «το χωριό χωρίς γονείς» (έτσι ονομάζεται η Οιχαλία Τρικάλων, ένας τόπος όπου τα περισσότερα παιδιά στερούνται τους γονείς τους και τα φροντίζουν οι παππούδες τους λόγω του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης),γεννήθηκε το 2008 στη Γερμανία και μένει μόνιμα εκεί με τους γονείς της, αλλά επισκέπτονται τακτικά την Οιχαλία.

Το star.gr επικοινώνησε με την μητέρα της Παναγιώτας, Ρούλα Σπανούλη, η οποία πριν δυο εβδομάδες, έφερε στον κόσμο και το δεύτερο κοριτσάκι της οικογένειας.

Η ΡΟΥΛΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΜΑΜΑ ΤΗΣ 8ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Όπως μας εξήγησε, «μένουμε μόνιμα στη Γερμανία εδώ και χρόνια, αλλά στην Οιχαλία έχουμε σπίτι και πηγαίνουμε τρεις φορές το χρόνο. Εγώ μεγάλωσα στο χωριό, αλλά έχουμε χρόνια στη Γερμανία. Είναι και οι γονείς μου εδώ! Εγώ είμαι 32, ο σύζυγος μου είναι 36, με γέννησε η μητέρα μου, με έστειλε στη γιαγιά και ξαναγύρισα. Πλέον είμαστε πάνω από 20 χρόνια στη Γερμανία. Ο σύζυγος μου θέλει πολύ να γυρίσει πίσω. Εδώ αισθανόμαστε μεγαλύτερη σιγουριά για εμάς και για τα παιδιά. Όχι ότι δεν μας αρέσει η Ελλάδα!»

OI ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Το ζευγάρι τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει ανοίξει εστιατόριο με ελληνικό φαγητό στην Γερμανία, ενώ η 32χρονη δεν κρύβει πως δεν περίμεναν το θέμα με την 8χρονη Παναγιώτα να πάρει τόση έκταση:

«Πάντα μας έλεγαν όλοι πόσο όμορφη είναι και να την πας για μοντέλο. Μια μέρα είπα κι εγώ “δεν ασχολούμαι”; Έστειλα σε ένα πρακτορείο 2-3 φωτογραφίες της πριν 2 χρόνια και την πήραν κατευθείαν. Μας έστειλαν μετά στην Στουτγκάρδη, στο πρακτορείο μοντέλων όπου έχουμε ήδη υπογράψει. Εκεί κάνεις την φωτογράφιση και υπογράφεις κατευθείαν το συμβόλαιο. Υπογράψαμε για 2 χρόνια. Μετά τα δυο χρόνια το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτομάτως, εκτός κι αν πεις “δεν θέλω άλλο” ή “θέλω να βρω άλλη εταιρία”».

Παράλληλα μας εξήγησε πως «το πρακτορείο είναι αυτό που κλείνει δουλειές. Στις 23 Φεβρουαρίου θα κάνει νέα φωτογράφιση ώστε να ανανεώσει τις φωτογραφίες του πρακτορείου καθώς έχει μεγαλώσει κατά 1,5 χρόνο και έχουν αλλάξει τα δόντια και τα μαλλιά της».

Αν και μέχρι στιγμής η 8χρονη Παναγιώτα έχει κάνει μια μεγάλη φωτογράφιση για τον κατάλογο του «Οtto», οι προτάσεις για μεγάλες δουλειές είναι συνεχείς από μεγάλη εταιρία ρούχων αλλά και από μεγάλη αλυσίδα σούπερμαρκετ. Προτεραιότητα όμως, έχει το σχολείο της.

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ "OTTO"

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

Όπως μας τόνισε η μητέρα της Παναγιώτας, η όλη εμπειρία της φωτογράφισης «της αρέσει πάρα πολύ. Με ρωτά κάθε φορά “πήραν τηλέφωνο; Πού θα πάω; Τι θα κάνω; Εγώ θέλω να διαφημίσω παιχνίδια!”. Την πρώτη φορά που πήγαμε δεν της άρεσε γιατί ήταν πιο μικρή και δυσκολεύτηκε, αλλά την δεύτερη φορά έκανε δυο ώρες φωτογράφιση, με πέντε διαφορετικά σύνολα. Αν και της ήταν δύσκολο, την έτσουξαν τα μάτια της και την πόνεσε η μεσούλα της, το ήθελε και της άρεσε. Ποτέ δεν την πιέσαμε. Ο, τι θέλει ας κάνει. “Θέλεις να φωτογραφηθείς; Πάμε. Δεν θέλεις, δεν το κάνουμε!”».

Παράλληλα μας είπε ότι η 8χρονη καλλονή «τρελαίνεται να είναι στον φακό, να βάφεται να χτενίζεται, να ντύνεται, να κάνει video και να τραβά φωτογραφίες».

ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αν και η 8χρονη Παναγιώτα πηγαίνει σε Γερμανικό σχολείο, έχει μάθει να διαβάζει,να γράφει και να μιλά άπταιστα τα Ελληνικά:

«Eίναι πολύ βασικό για εμένα και για τον σύζυγό μου το σχολείο της. Θέλω τα παιδιά μου να σπουδάσουν και να μάθουν πράγματα» δηλώνει η μαμά της.

ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Όπως μας εξήγησε η Ρούλα Σπανούλη, η Παναγιώτα «πληρώνεται από εκεί που θα κάνει την δουλειά με 100 ευρώ την ώρα. Αλλά την φωτογράφιση που κάνει για την σελίδα του πρακτορείου την πληρώνουμε εμείς».

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη
E-mail: chvergioti@star.gr

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top