Πίνει καφέ και γίνεται διάσημη σε όλο τον κόσμο! Το… βαρύ γλυκό story της Μαρίας Αριστείδου στο star.gr

Φτιάχνει πίνακες με καφεϊνη, τσάι και κρασί και σαρώνει στα social media

Το...  story της Μαρίας Αριστείδου είναι πολύ γλυκό! Έχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, γαλατάκια, μηχανές espresso, φίλτρα και κουταλάκια και θα μπορούσε να γίνει διαφημιστικό σποτ για καφέ! Η καλλιτέχνης κατάγεται από την Κύπρο και τα έργα της έγιναν viral, γιατί η τεχνική της είναι μοναδική, καθώς ζωγραφίζει πίνακες με το απολαυστικό αυτό ρόφημα!

Η Μαρία γεννήθηκε στην Λάρνακα. Σπούδασε Fine Art-Printmaking στο Πανεπιστήμιο Metropolitan στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, και απέκτησε Μεταπτυχιακό στο "Arts Health" από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκαστερ. Μετά τις σπουδές της, επέστρεψε στη Μεγαλόνησο, γεμάτη ελπίδες, όνειρα και όρεξη για δουλειά!

«Πάντα ζωγράφιζα! Από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκα πως μπορείς να αφήσεις το σημάδι σου με ένα στύλο! Όταν ήμουν παιδί είχα για καμβά  τους τοίχους του δωματίου μου. H ζωγραφική είναι ο λόγος που ζω, είναι το ναρκωτικό μου. Γενικά μου αρέσει να δημιουργώ, είτε αυτό είναι πίνακας, είτε μια χειροτεχνία» λέει η Μαρία Αριστείδου στο star.gr .

Μέρα σταθμός για την καριέρα της, ήταν όταν... έπεσε λίγος καφές πάνω σε ένα έργο της! Τότε συνέβη αυτό ακριβώς που λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «γούρι, είναι γούρι, λεφτά θα πάρεις», αφού άνοιξαν νέοι δρόμοι για την Μαρία, που της προσέφεραν φήμη και χρήμα!

«Όλα έγιναν κατά λάθος, καθώς δούλευα για έναν πελάτη! Έπεσε καφές πάνω στο σχεδόν τελειωμένο έργο μου. Για κάποιο περίεργο λόγο, αντί να ουρλιάξω και να θυμώσω με το κακό που είχε συμβεί, τα είδα όλα με θετική ματιά και από τότε δεν σταμάτησα να φτιάχνω πορτρέτα από καφέ» , προσθέτει η ίδια.

Πόσο εύκολο είναι άραγε αντί να πίνει κανείς τον καπουτσίνο να τον χύνει με...  τέχνη πάνω σε καμβά; 

«Όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν, αλλά δεν είναι κάτι εύκολο! Φανταστείτε πως για να ολοκληρωθεί ένα έργο, απαιτούνται 10-12 ώρες non-stop δουλειάς! Δεν είναι βεβαίως διαστημική επιστήμη, ωστόσο όλα θέλουν γνώση, υπομονή και προσωπικό στυλ! Χρησιμοποιώ αληθινό καφέ, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να ζωγραφίσουν ακόμη και με κρασί», εξηγεί η Μαρία Αριστείδου, η οποία ζει μόνιμα στην Κύπρο, όπου έχει φτιάξει το δικό της καλλιτεχνικό studio, που είναι ανοιχτό για το κοινό!

Το Instagram της είναι γεμάτο έργα με... πρόσωπα γνώριμα, και ήρωες αγαπημένους! Πρωταγωνιστές του Χόλυγουντ, καρτούν της Disney, διάσημοι πολιτικοί, παρουσιαστές, τραγουδιστές, ήρωες παραμυθιών, είναι όλοι τους φτιαγμένοι με….  μεράκι και καφέ!

«Είναι χαρακτήρες που αγαπώ, που μου προκαλούν το ενδιαφέρον και που μου δίνουν κίνητρο. Χαρακτήρες που μεγάλωσα μαζί τους, που μου έδιναν το κίνητρο να ονειρευτώ, να δημιουργήσω και να κάνω αυτό που αγαπώ. “If you can dream it, you can do it”, που έχει πει ο Walt Disney», λέει η Μαρία για τα έργα της, που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο!

«Έχουμε ταξιδέψει σε όλα τα μέρη του κόσμου… Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική, ακόμα και Κίνα! Η Ελλάδα ωστόσο αγαπά πολύ τον καφέ μόνο αυτό έχω να πω», συμπληρώνει η καλλιτέχνης, διευκρινίζοντας ότι οι πίνακες της είναι προσιτοί, όσον αφορά στα κόστη!

Όνειρο της να συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά, ζωγραφίζοντας με... καφέ, κρασί ακόμη και τσάι!

Πριν μας αποχαιρετήσει, πίνει μια γουλιά από τον φραπέ της, που αγαπά ιδιαίτερα και μας καλεί να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις σελίδες της στα social media!

Της Άννας Σταματιαδου (astamatiadou@star.gr)
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top