ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ οι καρκινοπαθείς - Τρομερές ελλείψεις στα νοσοκομεία - ΕΠΙΘΕΣΗ σε νοσηλεύτρια

Κινδυνεύουν ασθενείς - ακραίες αντιδράσεις

Ξύλο καταγγέλλει πως έφαγε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Νάξου από εξαγριωμένη συγγενή ασθενούς, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, ανάστατοι είναι οι ογκολογικοί ασθενείς στην Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, καθώς χάλασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, μηχάνημα απαραίτητο για τις ακτινοθεραπείες τους. Σε αναμμένα κάρβουνα είναι και οι ογκολογικοί ασθενείς του λαϊκού νοσοκομείου, που ξέμεινε από φάρμακα.

Τρομερές ελλείψεις σε φάρμακα κι εξοπλισμό

Κανείς δεν αναρωτιέται τι θα κάνουν τόσοι ογκολογικοί ασθενείς μέσα στο χειμώνα και με έξαρση της γρίπης, που θα βρεθούν χωρίς ακτινοθεραπείες, επειδή έχει χαλάσει ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ. Ούτε, φυσικά, αν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικά θεραπευτήρια για να κάνουν τις θεραπείες τους.

Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν στο STAR ότι τεχνικός από την Αθήνα βρίσκεται ήδη στο ΠΑΓΝΗ κι επιδιορθώνει τη βλάβη και πως ο νέος γραμμικός επιταχυντής, που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, θα τεθεί σε λειτουργία το Μάρτιο, μόλις εκπαιδευτεί το προσωπικό.

Το λαϊκό νοσοκομείο ξέμεινε από ογκολογικά φάρμακα και την περασμένη βδομάδα υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών που προσπαθούσαν να τα βρουν μέσα από τα κοινωνικά φαρμακεία. Το θέμα αυτό ανέδειξε και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, καθώς εκεί απευθύνθηκαν δεκάδες ασθενείς για βοήθεια.

Επίθεση σε νοσηλεύτρια στη Νάξο

Στη Νάξο, νοσηλεύτρια από το τμήμα επειγόντων περιστατικών καταγγέλλει ότι δέχθηκε λεκτική και σωματική βία από συγγενή ασθενούς . Η γυναίκα αυτή είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στο νοσοκομείο και είχε ζητήσει ασθενοφόρο για μεταφορά συγγενικού της προσώπου. Όμως, επειδή δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου, λόγω έλλειψης διασωστών, της ζήτησε να τον μεταφέρει με δικό της όχημα ή με περιπολικό.

Η συγγενής τής επιτέθηκε, της τράβηξε τα μαλλιά, της έδωσε μπουνιά. Η νοσηλεύτρια, πανικόβλητη, μαζί με τη γιατρό που ήταν βάρδια εκείνη την ώρα, προσπαθούσαν να αμυνθούν και κλειδώθηκαν σε ένα δωμάτιο. Αυτή προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα για να μπει.

Πηγές από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν στο STAR ότι σύντομα άλλα τρία άτομα θα επανδρώσουν το ΕΚΑΒ της Νάξου. Αύριο, πάντως, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Παύλου Πολάκη για τις προσβλητικές του δηλώσεις σε βάρος του οργανισμού, με την οποία του ζητά 100.000. Τα χρήματα που διεκδικεί θα δοθούν για την επισκευή μηχανήματων στο ΕΣΥ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top