Αυξήσεις περιμένουν... περικοπές θα δουν στις αποδοχές τους οι ένστολοι

Όλο το παρασκήνιο για τα «ισοδύναμα» του υπουργείου Άμυνας

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι δεν θα θιγούν τα εισοδήματά τους, οι ένστολοι ανησυχούν για μείωση των αποδοχών τους μέσα στο 2017, λόγω κατάργησης των ειδικών μισθολογίων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, άφησε ανοιχτό σήμερα αυτό το ενδεχόμενο.

Το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει στην ενσωμάτωση των ειδικών μισθολογίων, με τις αμοιβές στο Δημόσιο, όπως καθορίζονται από το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των περίπου 150.000 ενστόλων.

«Δεν θα πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους» σημείωσε ο Νίκος Τόσκας στην «Εφημερίδα των συντακτών».

Οι ίδιοι οι ένστολοι περιμένουν πάντως να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να τους επιστραφούν αναδρομικά από το 2012 οι μειώσεις των αποδοχών τους, καθώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά το '14 τους δόθηκαν πίσω το 50% και οι ίδιοι αναμένουν και τα υπόλοιπα.

«Είναι, πλέον, εμφανές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου εμπαίζει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει απωλέσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρκέστηκε να μιλήσει για κυβερνητική βούληση να αξιοποιηθεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στις Υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Απαιτούνται διαθρωτικές αλλαγές προσανατολισμένες στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και στην αναδιάρθρωση των δομών της» επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών, έχουν απορρίψει την πρόταση Καμμένου, που αφορούν περικοπές στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, θεωρώντας ότι πρόκειται για εφάπαξ κονδύλια που δεν μπορούν να θεωρηθούν ισοδύναμα, ώστε να διασωθούν οι απολαβές των ενστόλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top