Ο καιρός των Χριστουγέννων! Με τι θερμοκρασίες θα έρθει ο Άγιος Βασίλης; (ΠΡΟΓΝΩΣΗ)

Από το πολικό ψύχος, ξαφνικά θα μπούμε στην… Άνοιξη!

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Σάββατο, ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας!

ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Στην Κρήτη τα χιόνια συνεχίζονται, με προβλήματα να παρουσιάζονται στις ορεινές περιοχές. Στα Λειβαδιώτικα Όρη εγκλωβίστηκαν τρεις φίλοι που είχαν πάει, τη νύχτα της Πέμπτης, με αγροτικό αυτοκίνητο στα χιόνια. Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική, ωστόσο η πρόσβαση στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη και τελικά όχημα  4Χ4 κατάφερε να μετακινήσει το αυτοκίνητό τους.

Οι χιονοπτώσεις στο νησί, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Στο Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, οι κάτοικοι είδαν μετά από τουλάχιστον 25 χρόνια, τα χιόνια να φτάνουν στη θάλασσα. Χιόνια έπεσαν ακόμη στα ορεινά της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς!

ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στην  Βόρεια Ελλάδα και τα Δυτικά υπήρχε ηλιοφάνεια, όμως νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι θερμοκρασίες ήταν πολικές. Στις Βρύζες Φωκίδας το θερμόμετρο έδειχνε -13 βαθμούς Κελσίου. Στα Γρεβενά -10, - 9 στο Παρανέστι Δράμας και τον Γέρακα Ξάνθης. Μείον οκτώ βαθμούς είχε στο Περτούλι Τρικάλων, την Πτολεμαΐδα, τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και την Βοβούσα Ιωαννίνων. Στους -7 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος στις Σέρρες και την Ελευθερούπολη Καβάλας, ενώ στη Βυτίνα το θερμόμετρο έδειξε -6 βαθμούς. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, τα σχολεία στα Γρεβενά και τη Φλώρινα ξεκίνησαν μία ώρα αργότερα. 

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! 

Αύριο Σάββατο, όπως προαναφέραμε, αναμένεται βελτίωση του καιρού, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Αραιή συννεφιά, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 15 και 16 βαθμούς κελσίου, περιμένουμε ανήμερα των Χριστουγέννων! Όπως είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης στο Star, οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ!

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, αναμένεται να είναι ο καιρός και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top