Τα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Από 14 έως 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη

Σε 26 αθλήμ��τα θα διαγωνιστούν οι αθλητές στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (14 - 18 ετών), που θα διεξαχθούν από 14 έως και 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ηλικιών των συμμετεχόντων αθλητών, θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στους χρόνους και τις αποστάσεις των αθλημάτων. Επίσης, για πρώτη φορά σε Ολυμπιακή διοργάνωση θα παρακολουθήσουμε μεικτές συμμετοχές (αγόρια – κορίτσια) στα αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και της ξιφασκίας.

Αξιοσημείωτη αλλαγή εντοπίζεται στο μπάσκετ όπου οι διοργανωτές αποφάσισαν να προσεγγίσουν τους νέους και νέες με κάτι πρωτοποριακό, με τουρνουά «3 on 3» αντί των καθιερωμένων αγώνων.

Επίσης, διαφορές εντοπίζονται στα αγωνίσματα τ��υ στίβου από όπου έχουν αφαιρεθεί το έπταθλο και το δέκαθλο. Ακόμα, δεν θα παρακολουθήσουμε μαραθώνιο δρόμο, ενώ έχουν διαφοροποιηθεί οι αποστάσεις (5χλμ βάδην αντί 20χλμ βάδην στις γυναίκες – 10χλμ βάδην αντί 20χλμ στους άνδρες) και έχει προστεθεί η σκυταλοδρομία 4 x 200 και 4 x 300.

Σημαντική αλλαγή συναντούμε στις ρίψεις των ανδρών όπου έχει μειωθεί το βάρος των οργάνων, ενώ στις γυναίκες παραμένουν ίδια. Τέλος, για το ποδόσφαιρο ισχύουν οι κανόνες της FIFA αλλά με δύο 40λεπτα ημίχρονα, ενώ διαφορές σημειώνονται και στην αντισφαίριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top