Απορρίφθηκε η αίτηση της Μαγιόρκα για το Europa League

Οριστικά στη θέση της η Βιγιαρεάλ η απόφαση της ΟΥΕΦΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση της Μαγιόρκα για το Europa League

Την απόρριψη του αιτήματος της ισπανικής Μαγιόρκα για επανεξέταση της απόφασης αποβολής της από το Europa League για την περίοδο 2010/11 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η ΟΥΕΦΑ είχε αποφασίσει στις 22 Ιουλίου να αφαιρεθεί η άδεια συμμετοχής της ισπανικής ομάδας από το Europa League (είχε τερματίσει 5η στο ισπανικό πρωτάθλημα) για την περίοδο 2010/11 λόγω χρεών. Tη θέση της αποφάσισε να πάρει η Βιγιαρεάλ η οποία βρήκε ευρωπαϊκό εισιτήριο από το παράθυρο.

Τα χρέη της ομάδας από το όμορφο νησί της Μεσογείου ανέρχονται στα 100 εκ. ευρώ και ο Μισέλ Πλατινί θέλησε εμπράκτως να δείξει ότι δεν αστειεύεται όταν λέει ότι θέλει καθαρές από χρέη ομάδες με ορθολογικό ισολογισμό.

Οι ιθύνοντες της Μαγιόρκα βέβαια δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια και έκαναν έφεση κατά της απόφασης, ενώ οπαδοί και παίκτες της ομάδας πέρασαν το δικό τους μήνυμα σε φιλικό παιχνίδι με τη Φέγενορ��τ φορώντας μπλουζάκια και αναρτώντας πανό που ανέγραφαν: «UEFA fair play please» θέλωντας να δείξουν -παραφράζοντας το μότο της ΟΥΕΦΑ- ότι είναι αδικία να πάνε χαμένα τα κεκτημένα μιας σεζόν των παικτών για τα χρέη της ομάδας.

Η ΟΥΕΦΑ όμως έδειξε ότι είναι σκληρή στην εφαρμογή της πολιτικής σχετικά με τα χρέη και το δικαίωμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής και απέρριψε και την έφεση της ισπανικής ομάδας η οποία ήλπιζε σε ένα -έστω- τελευταίο «συγχωροχάρτι» από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο νομικός σύμβουλος, πάντως, της Μαγιόρκα δήλωσε μετά την ανακοίνωση της οριστικής απόφασης της ΟΥΕΦΑ ότι «είναι λίγο οξύμωρο το ότι μας τιμωρούν για τα χρέη απαγορεύοντας τη συμμετοχή στο Europa League λόγω χρεών η οποία θα απέφερε έσοδα για να ξεπληρώσουμε τους πιστωτές μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top