Τα γήπεδα-υπερπαραγωγή του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022!

«Δυνατή» υποψηφιότητα από το εμιράτο

Τα γήπεδα-υπερπαραγωγή του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022!

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια δε το φανταζόταν κανείς ούτε ως ανέκδοτο.

Τα πετροδόλαρα, όμως, έκαναν το θαύμα τους και το ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής μπορεί να καυχιέται ότι είναι από τα πλουσιότερα κράτη και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στον κόσμο.


Οπότε η εκδήλωση της υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 ήταν κάθε άλλο παρά έκπληξη για το Κατάρ το οποίο μετά τη συνδρομή του Ζιντάν για να πετύχει το σκοπό του, έδωσε στη δημοσιότητα σχέδια από τα γήπεδα που θα κατασκευάσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κοιτώντας κανείς τις φωτογρ��φίες, κυριολεκτικά του κόβεται η ανάσα

Γήπεδα υπερχλιδάτα που δε συναντώνται σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη και θυμίζουν κάθε άλλο παρά γήπεδο. Ίσως μουσείο, ίσως όπερα, πάντως όχι γήπεδο…

Έτσι βλέπουμε γήπεδα εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές βάρκες των Αράβων, από φρούρια, από παραδοσιακές αραβικές τέντες και ό,τι άλλο φουτουριστικό ή ασυνήθιστο σχέδιο μπορεί κανείς να φανταστεί



Μάλλον το Κατάρ θέτει μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την ανάληψη του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022…


Όσο για την τεχνολογία; Πέρα από κάθε φαντασία: τεράστιες οθόνες HD, άνετα καθίσματα, εύκολη πρόσβαση και ανελκυστήρες παντού και, φυσικά, ειδικά μελετημένη ψύξη του χώρου με κλιματιστικό από… ανθρακονήματα για να μην υποφέρουν θεατές αλλά και παίκτες από τη ζέστη!



Μια απορία μένει μόνο: άντε, και το διοργανώσανε. Μετά τι θα τα κάνουνε τα γήπεδα και πως θα τα συντηρούν;


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top