Στη Ρωσία το Μουντιάλ του 2018, στο Κατάρ το 2022

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία στην Ζυρίχη

Στη Ρωσία το Μουντιάλ του 2018, στο Κατάρ το 2022

Με τη Ρωσία και το Κατάρ μεγάλους νικητές, ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Ζυρίχη, η οποία αποφάσισε τις χώρες που θα διοργανώσουν τις τελικές φάσεις των Μουντιάλ του 2018 και 2022. Από τα χέρια του Ζεπ Μπλάτερ ανοίχτηκε ο φάκελος που περιελάμβανε τα ονόματα των δύο συγκεκριμένων χωρών, που αναδεικνύονται θριαμβεύτριες σε μια διαδικασία που είχε εντονότατο παρασκήνιο.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2018, καθώς επικράτησε στην ψηφοφορία της Αγγλίας, του διδύμου της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και του διδύμου της Ολλανδίας και του Βελγίου. Η απόφαση προκάλεσε ενθουσιασμό στην ρωσική πλευρά, παρόλο που ο πρωθυπουργ��ς Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πήγε στην Ζυρίχη δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να επηρεάσει με την παρουσία του την έκβαση της ψηφοφορία. Αντίθετα, πίκρα και κατήφεια επικρατεί στο αγγλικό στρατόπεδο, που είχε επιστρατεύσει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ αλλά φυσικά και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ για αυτήν την μάχη.

Την διοργάνωση του 2022 κέρδισε το Κατάρ, που έχει υποσχεθεί την διεξαγωγή του τελικού της διοργάνωσης σε γήπεδο που θα κατασκευαστεί σε τεχνητό νησί και στο οποίο οι φίλαθλοι αλλά και οι ομάδες θα πηγαίνουμε με... υδάτινα ταξί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top