Ο Αμπράμοβιτς τίναξε την μπάνκα στον αέρα για τον Τόρες

Με 60εκατ. ευρώ λύγισε την Λίβερπουλ και τον έντυσε στα μπλε

Ο Αμπράμοβιτς τίναξε την μπάνκα στον αέρα για τον Τόρες

Είναι αλήθεια! Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός. Ο Φερνάντο Τόρες ανήκει πλέον στην Τσέλσι , καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ρόμαν Αμπράμοβιτς το πήρε... προσωπικά και έβγαλε από το ταμείο 50 εκατ. λίρες, κάπου 60 εκατ. ευρώ δηλαδή, προκειμένου να κάμψει και την τελευταία αντίσταση της Λίβερπουλ και να τον ντύσει στα μπλε.

O Ρώσος μεγιστάνας έκανε πάλι άνω κάτω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έδωσε οκτώ εκατ. ευρώ το χρόνο στον Ισπανό φορ, εξασφαλίζοντας συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του μέχρι και το 2016. Ο Αμπράμοβιτς θεωρεί ότι με τον Τόρες, που κατέκτησε με την Εθνική Ισπανίας το Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι, η Τσέλσι θα καταφέρει να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή εμφανίστηκε και ο ίδιος ο Τόρες, ο οποίος πέρασε τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις αργά το βράδυ της Δευτέρας ώστε ενδεχομένως και σήμερα να παρουσιαστεί και επίσημα από την ομάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη μεταγραφή μου στην Τσέλσι και περιμένω να βοηθήσω τόσο φέτος, αλλά και για πολλά χρόνια ακόμη. Θα δουλέψω σκληρά και ελπίζω να πετύχω σημαντικά γκολ για να δώσω χαρά στους φιλάθλους», τόνισε ο 27χρονος φορ.

Η μεταγραφή του Τόρες είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μεταξύ βρετανικών ομάδων και η έκτη πιο ακριβή όλων των εποχών, μετά από αυτές των Κριστιάνο Ρονάλντο (στην Ρεάλ με 93 εκατ ευρώ), Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ, 73), Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς (Μπαρτσελόνα, 66), Κακά (Ρεάλ 65) και Λουίς Φίγκο (Ρεάλ, 60). Ο Tόρες θα λαμβάνει κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ την εβδομάδα.

Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι μέσα σε μία ημέρα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ξόδεψε για μεταγραφές στην Τσέλσι συνολικά 83 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώνονταν ότι την περσινή περίοδο η ομάδα παρουσίασε ζημιές στον ισολογισμό της ύψους 82,5 εκατ. ευρώ…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top