ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ κούρσα από τον Σπύρο Γιαννιώτη! Έχασε για ΧΙΛΙΟΣΤΑ του δευτερολέπτου το χρυσό

Βρέθηκε μέχρι και στην 23η θέση στον αγώνα – Τα έδωσε όλα στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ κούρσα από τον Σπύρο Γιαννιώτη! Έχασε για ΧΙΛΙΟΣΤΑ του δευτερολέπτου το χρυσό

Να δακρύσουμε από υπερηφάνεια μας έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο Ρίο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά από συγκλονιστική προσπάθεια στην μαραθώνια κολύμβηση (10 χλμ. ανοικτής θάλασσας) κατάφερε να πάρει το αργυρό μετάλλιο και να ανεβάσει την ελληνική σημαία ψηλά!

Η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε φαίνεται και μόνο από το γεγονός ότι κατάφερε να ανακάμψει από την 23η θέση και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις ακόμη και το χρυσό μετάλλιο, το οποίο δεν κατάφερε για χιλιοστά του δευτερολέπτου να κατακτήσει!

172758.jpg
Ο Έλληνας πρωταθλητής στο φώτο φίνις χτύπησε το χέρι του στην πλακέτα του τερματισμού (όπως προβλέπουν οι κανονισμοί) κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τον Ολλανδό Φέρι Βέρτμαν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η διαφορά ήταν τόσο μικρή που οι διοργανωτές έδωσαν στους δύο αθλητές τον ίδιο χρόνο (1:52:59.8), ενώ για περίπου 20 λεπτά έβλεπαν το βίντεο για να καταλήξουν στο ποιός είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης!

Τρίτος κατετάγη ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με χρόνο 1:53:02.0.

Όπως και να έχει, ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε ιστορία στην τελευταία του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 36 του έτη και κατάφερε να πάρει το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη πλούσια συλλογή του, κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους και χαρίζοντας στη χώρα μας στο 4ο μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top