Στην 6η θέση η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών

Το εληνικό πλήρωμα το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Στην 6η θέση η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών
Την 6η θέση κατέλαβε στον τελικό η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών των ανδρών, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Και μόνο η παρουσία στην καταληκτική κούρσα για τους Στέφανο Ντούσκο, Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή ήταν... υπέρβαση, καθώς ενημερώθηκαν στις 26 Ιουλίου πως συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, στη θέση της ρωσικής τετρακώπου που αποβλήθηκε (λόγω του θέματος με το ντόπινγκ). Στα τρία διαδοχικά μετάλλια σταμάτησε το σερί της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και πραγματοποίησε καλύτερο ξεκίνημα, από τα δύο ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν νωρίτερα (τη βαριά τετράκωπο στον ημιτελικό και το διπλό σκιφ γυναικών στον τελικό), το νεανικό πλήρωμα της ελαφριάς τετρακώπου δεν κατάφερε να αποφύγει την τελευταία θέση, πλασάρισμα για το οποίο, όμως κανείς δεν θα του επιρρίψει ευθύνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετία των Τράμερ, Σουρτς, Νιπμαν, Γκιρ με χρόνο 6:20.51, το ασημένο η Δανία με τους Μπαρσόε και Λάρσεν Γιάκομπ, Κάσπερ και Μόρτεν Γιόργκενσεν (6:22.85), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Γάλλοι Σολφοροσί, Μπαρούκ, Ρενό, Κολάρντ (6:21.97).

Τα μετάλλια στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κωπηλασίας του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), κατέκτησαν οι εξής:

1. Ελβετία χρυσό
Τράμερ, Σουρτς, Νιπμαν, Γκιρ 6:20.51

2. Δανία ασημένιο
Μπαρσόε και Λάρσεν Γιάκομπ, Κάσπερ και Μόρτεν Γιόργκενσεν 6:22.85

3. Γαλλία ασημένιο
Σολφοροσί, Μπαρούκ, Ρενό, Κολάρντ 6:21.97

4. Ιταλία
Όπο, Γκορέτι, Λα Παντούλα, Ρούτα 6:25.52

5. Νέα Ζηλανδία
Λάσε, Τέιλορ, Μποντ, Χάντερ 6:28.14

6. Ελλάδα
Μαγδανής, Ντούσκος, Πέτρου, Γιάνναρος 6:36.47 Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top