Οριστικά εκτός Παραολυμπιακών η Ρωσία

Το ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΙPC)

Τ​​ην ορστική απόφασή της να αποκλείσει όλους τους Ρώσους αθλητές από τους Παραολυμπαικούς του Ρίο, που θα ακολουθήσουν ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΙPC). Πηγαίνει έτσι ένα βήμα παραπέρα από την Επιτροπή των Ολυμπιακών, η οποία απέφυγε τον ολικό αποκλεισμό, μετατέθοντας την ευθύνη της απόφασης στις αρμόδιες ομοσπονδίες.

Η απόφαση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, βασίστηκε στην έκθεση του καθηγητή Ρίτσαρντ Μακλάρεν, ο οποίο�� και αποκάλυψε λεπτομέρειες για συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία.

«Το σύστημα κατά του ντόπινγκ στη Ρωσία είναι διεφθαρμένο και εντελώς εκτεθειμένο. Η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή αδυνατεί να διασφαλίσει τον εναρμονισμό της με τους κανονισμούς αντιντόπινγκ της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Ως αποτελεσμα η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή αποβάλλεται από τους αγώνες με την άποφαση να έχει άμεση ισχύ» δήλωσε ο επικεφαλής της IPC Σερ Φίλιπ Κρέιβεν.

Aπό την πλευρά της η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει για ακύρωση της απόφασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top