Ελεύθεροι δύο από τους οκτώ βολεϊμπολίστες που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό!

Η εθνική ομάδα της Κούβας έχει έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Ελεύθεροι δύο από τους οκτώ  βολεϊμπολίστες που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό!

Ελεύθεροι είναι δύο από τους οκτώ παίκτες της Εθνικής βόλεϊ της Κούβας, οι οποίοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο και Κυριακή με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού νεαρής Φινλανδής σε ξενοδοχείο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας από την Καραϊβική βρισκόταν στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας για τους αγώνες με τη σκανδιναβική ομάδα στο πλαίσιο του World League, όταν συνέβη το περιστατικό που ισχυρίζεται η κοπέλα.

Στην ανακοίνωση για την αποδέσμευση των δύο αθλητών από τους υπόλοιπους έξι που κρατούνται ακόμη προέβη η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας ότι η έρευνα σχετικά με το επεισόδιο παρουσίασε άμεσες εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, με τη συλλογή πολλών αποδεικτικών στοιχείων κατά των υπόπτων.

Η κουβανική ομοσπονδία βόλεϊ επιβεβαίωσε ότι παραμένουν υπό κράτηση οι Οσμάνι Σαντιάγο Ουριάρτε Μέστρε, Άμπραχαμ Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Νορμπέρτο Κάλβο Μανθάνο, Ρολάντο Σεπέδα Αμπρέου, Λουίς Σόσα Τόμας Σιέρα και Ντάριελ Άλμπο Μιράντα.

Η υπόθεση έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο πασαδόρος Κάλβο αποκτήθηκε φέτος από τον ΠΑΟΚ και ο Άλμπο από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σεπέδα αγωνίστηκε πέρυσι στον «Δικέφαλο» κατακτώντας το πρωτάθλημα. Οι δύο σύλλογοι παρακολουθούν τις εξελίξεις για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Άλλοι δύο αθλητές της Εθνικής Κούβας που έχουν ανακοινωθεί από ελληνικές ομάδες, ο Οσόρια Ροντρίγκες από τον Ολυμπιακό και ο Μελγκαρέχο από τον Παναθηναϊκό, δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στο παγκόσμιο βόλεϊ-Οκτώ αθλητές της Εθνικής Κούβας συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top