ΒΙΝΤΕΟ:ΔΕΙΤΕ τι είπε ο Χρήστος Ιακώβου για το σκάνδαλο ντόπινγκ του 2008

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Άρσης Βαρών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καρντάσιανς»

ΒΙΝΤΕΟ:ΔΕΙΤΕ τι είπε ο Χρήστος Ιακώβου για το σκάνδαλο ντόπινγκ του 2008

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έπληξαν τον ελληνικό αθλητισμό ήταν το ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα της Άρσης Βαρών.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Άρσης Βαρών, Χρήστος Ιακώβου επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή «Καρντάσιανς» γι’ αυτό το θέμα.

«Όπως είπαμε πριν, όλες οι ομάδες παίρνουν βοηθήματα. Τα βοηθήματα και το ιατρικό team που είχαμε έκανε μια λίστα που έλεγε ότι θα πάρουμε αυτά κι αυτά. Ανάλογα με την κουβέντα που έκανα με τον γιατρό, σχετικά με τις προπονήσεις και τις ώρες, μου έδινε διάφορα πράγματα για να μπορέσει, η ομάδα να αντέξει την προπόνηση.

Επί χρόνια, από το 2001 πολλά πράγματα τα παίρναμε χονδρική και κάποια από φαρμακεία. Είναι αμινοξέα. Αργινίνη, τυροσίνη, κρεατίνη. Είναι όλα αυτά που βοηθάνε αντί να φας πέντε μπριζόλες. Δεν μπορεί να φάει ένας 60 κιλά 5 μπριζόλες, η προπόνηση που κάνει όμως θέλει περισσότερη ενέργεια. Εμείς τα παίρναμε από έναν συγκεκριμένο έμπορο στην Ελλάδα, κάποια στιγμή μας λέει: "εμένα δε με συμφέρει να σας τα φέρω αυτά, το σταματώ". Κάνουμε μια κουβέντα με τον γιατρό και λέω: "τι θα κάνουμε που θα τα βρούμε αυτά;

Εγώ είχα έναν γνωστό, ο οποίος μου λέει μπορώ να σου τα βρω από εργοστάσιο στην Αγγλία. Μας τα έφερε... Η πρώτη παρτίδα ήταν εντάξει. Η δεύτερη δόση ήρθε αρχές του 2008 και μέσα είχε αυτή την ουσία. Ήταν κλειστά, με χαρτιά, με σφραγίδες. Έτσι την πάθαμε. Οι περισσότεροι στον κόσμο την πάτησαν έτσι. Εξαφανίστηκαν φίλοι και γνωστοί μετά το σκάνδαλο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top