Δίκη Πιστόριους: "Ηταν σκοτεινά, μπορεί να μην έβλεπε", κατέθεσε εγκληματολόγος

Η δίκη θα διακοπεί μέχρι τις 5 Μαΐου

Δίκη Πιστόριους: "Ηταν σκοτεινά, μπορεί να μην έβλεπε", κατέθεσε εγκληματολόγος

Ο ειδικός εγκληματολόγος Ρότζερ Ντίξον, κατέθεσε στο δικαστήριο της Πρετόριας κατά τη διάρκεια της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ.

πιστ2.jpg

Ο παραολυμπιονίκης ολοκλήρωσε χθες την κατάθεσή του έχοντας στα χέρια του την κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου που του είχε δώσει η σύντροφός του.

Ο Ντίξον, ο οποίος είναι μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι οι έρευνες που πραγματοποίησε έδειξαν πως με σβηστό το φως στη κρεβατοκάμαρα του Πιστόριους θα επικρατούσε σχεδόν το απόλυτο σκοτάδι το βράδυ του φόνου, παρότι ήταν αναμμένα κανά-δυό φώτα LED.

Η κατάθεσή του στηρίζει τους ισχυρισμούς του Όσκαρ Πιστόριους ότι δεν κατάλαβε εάν η Στέενκαμπ ήταν ακόμη δίπλα του στο κρεβάτι όταν σηκώθηκε από αυτό.

Ο κ. Ντίξον παρουσία��ε ακόμη ηχογραφημένους ήχους από ένα μπαστούνι κρίκετ το οποίο χτυπούσε πάνω σε πόρτα αντίστοιχη με εκείνη της τουαλέτας του σπιτιού όπου έγινε ο φόνος, καθώς και ήχους πυροβολισμών επάνω σε αυτή την πόρτα.

πιστ3.jpg

Ο εγκληματολόγος σημείωσε ότι του ήταν φοβερά δύσκολο να ξεχωρίσει τους ήχους, γεγονός που η υπεράσπιση θα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αμφιβολία για το τι άκουσαν οι γείτονες του κ. Πιστόριους το βράδυ του φόνου.

Οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν καταθέσει ότι άκουσαν γυναικείες κραυγές τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, ωστόσο η υπεράσπιση αμφισβητεί τις καταθέσεις τους, σημειώνοντας ότι η μόνη κραυγή ήταν εκείνη του Όσκαρ Πιστόριους, αφού είχε πυροβολήσει.

Ο αθλητής κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών, κατηγορίες τις οποίες επίσης αρνείται.

Η δίκη θα διεξαχθεί και αύριο Πέμπτη και στη συνέχεια θα διακοπεί έως τις 5 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top