Γιάννης Αντετοκούμπο: «Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Εθνική»

«Εύχομαι από δω και πέρα να έχουμε μια καλύτερη ζωή»

Γιάννης Αντετοκούμπο: «Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Εθνική»

​Mόλις 19 ετών, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και κατάφερε ένα παιδί μεταναστών να συγκινήσει όλη την Ελλάδα και να την κάνει να νιώθει περηφάνια για τη δύναμη ψυχής του. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ο Έλληνας από τη Νιγηρία περιγράφει τα όνειρα του και τις επιθυμίες του.

«Σε λίγο καιρό θα βρίσκομαι μαζί με την οικογένειά μου στην Αμερική και θα παίζω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου! Είναι κάτι που ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Αυτό που εύχομαι από εδώ και πέρα να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Θα ήθελα να αγοράσω στην οικογένειά μου ένα σπίτι. Θα είναι το “ευχαριστώ” για όσα μου έχουν προσφέρει οι γονείς μου» λέει χαρακτηριστικά το Νο 15 των draft του NBA.

423f7bbf074a347c6b55cc5f08935f91_XL.jpg
«Το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Εθνική. Είναι ένα όνειρο που παραμένει. Δεν το έχω κάνει ακόμη. Περιμένω αυτούς τους αγώνες πώς και πώς!», δηλώνει ακόμη ο νεαρός Γιάννης.

Όσον αφορά για το στιγμιότυπο με την ελληνική σημαία είπε: «Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερα πως θα επιλεγώ στα ντραφτ. Μαζί με τον Θανάση είχαμε πάρει την ελληνική σημαία και είχαμε πει ότι εάν τελικά επιλεγώ, θα τη σηκώσουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ρατσισμό που μπορεί να βίωσε κατά τα σχολικά και εφηβικά του χρόνια στην Ελλάδα: «Δεν έχω νιώσει ρατσισμό από τους φίλους μου ή τους συμμαθητές μου στο σχολείο. Μόνο από τους οπαδούς στις κερκίδες όταν παίζαμε σε αντίπαλες έδρες. Αυτό, δυστυχώς, πάντα θα υπάρχει» και συμπληρώνει: «Στην Ελλάδα ήταν όλα υπέροχα! Το κλίμα, οι παρέες, η θάλασσα. Η ζωή στην Ελλάδα είναι φοβερή!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top