Αναβλήθηκε και σήμερα η απόφαση για τον Pistorius- Αποκλείστηκε από την υπόθεση ο Hilton Botha

Συνεχίζεται αύριο η ακροαματική διαδικασία

Αναβλήθηκε και σήμερα η απόφαση για τον Pistorius- Αποκλείστηκε από την υπόθεση ο Hilton Botha
Αύριο συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για τον Oscar Pistorius, ενώ μετά τη σημερινή και 3η κατά σειρά, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες αποφυλάκισης του με εγγύηση. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και επικεφαλής της έρευνας , Hilton Botha, τελικά απομακρύνθηκε από την υπόθεση!
Να θυμίσουμε πως σήμερα αναμενόταν να παρθεί η απόφαση για τον αν ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης θα παρέμενε προφυλακιστέος μέχρι την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δολοφονία της Reeva ή αν θα αποφυλακιζόταν με εγγύηση. Οι πληροφορίες θέλουν η απόφαση αυτή να λαμβάνεται αύριο.
Σημαντικός παράγοντας της αναβολής αυτής ήταν αφ’ενός η πεποίθηση της εισαγγελίας ότι κατά την αποφυλάκιση του ο αθλητής θα προσπαθήσει να επηρεάσει τους μάρτυρες αλλά και μια σειρά από λάθη του βασικού μάρτυρα και υπεύθυνου για την υπόθεση αστυνομικού, Hilton Botha.
Ο αξιωματικός της αστυνομίας, που ήταν ο πρώτος που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος , κατηγορείται για 7 απόπειρες δολοφονίας (περιστατικό του 2011), όντας μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.
Ακόμη, τα στοιχεία δείχνουν πως ο Botha έκανε μια σειρά από γκάφες αφού όταν έφτασε στο σπίτι του Pistorius, αλλοίωσε τον τόπο του εγκλήματος. Συγκεκριμένα δεν ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα και σαν πρωτάρης πάτησε στο μπάνιο, αλλοιώνοντας πολλά στοιχεία από τη δολοφονία της Reeva.
Ακόμη, το κουτί με τα στεροειδή που βρέθηκε στο δωμάτιο του Pistorius, επικαλέστηκε πως ήταν σ��ευάσματα τεστοστερόνης , ενώ πέφτει σε αντιθέσεις καθώς αρχικά καταθέτει πως ο αθλητής περπάτησε για 600μ. μέχρι να φτάσει στο μπάνιο, μέτρα που στην πορεία τα έκανε 300.
Εν ολίγοις, ο ντετέκτιβ ισχυρίστηκε παρά τα στοιχεία ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Pistorius δεν έκανε φόνο εκ προμελέτης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top