Απίστευτος τελικός, έσπασαν καρδιές: Η Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Για πρώτη φορά κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ η αγγλική ομάδα!

Απίστευτος τελικός, έσπασαν καρδιές: Η Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης!
Πρώτη ανάρτηση: 19/5/2012 - 21.48

Αυτός ο αγώνας απέδειξε περίτρανα γιατί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτηρίζεται και ως ο τελικός των τελικών, η γιορτή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης!

Μπάγερν και Τσέλσι διεκδίκησαν το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα των Βαυαρών στο Μόναχο, οι μεν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους, οι δε για πρώτη.


Τελικά μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι με την Τσέλσι να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια άνηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στη Μπάγερν η οποία παίζοντας με ταχύτητα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο γήπεδο. Αν και έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες, η Μπάγερν κατάφερε μόλις στο 83' να πετύχει γκολ με τον Μίλερ. Με τους οπαδούς των γηπεδούχων να προτρέχουν και να πανηγυρίζουν το τρόπαιο που βρισκόταν λίγο λιγότερο από... 10 λεπτά μακριά, η Τσέλσι δεν είχε άλλη επιλογή από το να αφήσει τις αντεπιθέσεις και να κυνηγήσει ένα γκολ που θα έφερνε τον αγώνα στα ίσα.

Τομ πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να κάνει το 1-1 και να οδηγεί τον αγώνα στην παράταση. Εκεί, η Μπάγερν έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 95' να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ όταν ο Ρόμπεν δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ από το σημείο του πέναλτι. Η παράταση έληξε χωρίς γκολ και οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί και πάλι αναδείχθηκε πρόσωπο της βραδιάς ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι με πρώτη την Μπάγερν:

Λαμ - ΓΚΟΛ! 1-0

Μάτα - ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΝΟΙΕΡ! 1-0

Γκόμες - ΓΚΟΛ! 2-0

Νταβίντ Λουίς - ΓΚΟΛ! 2-1

Νόιερ - ΓΚΟΛ! 3-1

Λάμπαρντ - ΓΚΟΛ! 3-2

Όλιτς - ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΤΣΕΧ! 3-2

Κόουλ - ΓΚΟΛ! 3-3

Σβαινστάιγκερ - ΔΟΚΑΡΙ! 3-3

Ντρογκμπά - ΓΚΟΛ! 3-4

Η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2012!
Φυσικά, την ώρα της απονομής οι Άγγλοι οπαδοί προκάλεσαν έναν μικρό σεισμό στο γήπεδο της Μπάγερν, ενώ οι παίκτες της Τσέλσι χαιρόντουσαν με την ψυχή τους για ένα κατόρθωμα που στις αρχές της χρονιάς φαινόταν σχεδόν ακατόρθωτο. Στα αξιοσημείωτα ότι οι Γερμανοί οπαδοί χειροκρότησαν την Τσέλσι, ενώ -όπως αναμενόταν- ο Λάμπαρντ προσκάλεσε στο βάθρο και τον Τέρι για να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο μαζί τα δύο σύμβολα της αγγλικής ομάδας.

Δείτε στο βίντεο την διαδικασία των πέναλτι...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top