Την 1η Ιανουαρίου 2018 η Volvo παρουσιάζει το μέλλον της ασφάλειας

Με πρωτοποριακά συστήματα

Την 1η Ιανουαρίου 2018 η Volvo παρουσιάζει το μέλλον της ασφάλειας

Η  Volvo παρουσιάζει το μέλλον της ασφάλειας μέσω ενός τηλεοπτικού spot, το οποίο ξεκινάει να προβάλλεται ταυτόχρονα στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας από το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου..Στη Volvo όπως υποστηρίζουν  ό,τι σχεδιάζουν ξεκινά από τον άνθρωπο. Με αυτό τον τρόπο, όταν σχεδίασαν  το νέο XC60 προσπάθησαν να φανταστούν  ό,τι μπορεί να συμβεί μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Κατέληξαν  σε μία ιστορία που όσο και αν φαντάζει απίθανη μπορεί να είναι αληθινή:«Κάποιες φορές, οι στιγμές που δεν συνέβησαν ποτέ είναι οι πιο σημαντικές».

Εκφραστής της τελευταίας μας λέξης στην τεχνολογία ασφάλειας είναι το νέο XC60, στο οποίο τα πρωτοποριακά συστήματα:

             City Safety, σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα

             Oncoming Lane Mitigation, σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα

             Run–Off Road Mitigation, σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο

συνδυάζονται με steering support - αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει τον κίνδυνο. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, σε συνδυασμό με την υψηλότερη μέχρι σήμερα βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP, καθιστούν το νέο XC60 ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον πλανήτη.  Και μια έμπρακτη απόδειξη για το μέλλον της ασφάλειας που οραματίζονται εκφρασμένο και ως Vision 2020 (Όραμα 2020), μέσω του οποίου έχουν δεσμευτεί να έχουν  εξελίξει μέχρι το 2020 όλη την απαιτούμενη τεχνολογία, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top