Τεχνικές από τη Ford ενσωματώνονται σε Ευρωπαϊκή κλινική θεραπείας του καρκίνου

Κάνουν πιο εύκολη τη ζωή ασθενών και ιατρικού προσωπικού

Τεχνικές από τη Ford ενσωματώνονται σε Ευρωπαϊκή κλινική θεραπείας του καρκίνου

Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο, ο Mike Butler εντυπωσιάστηκε από τη διαδικασία θεραπείας των ασθενών που πάσχουν από αυτή την ασθένεια – Παράλληλα, το είδε και σαν ευκαιρία να προτείνει πρακτικές από το εργοστάσιο παραγωγής της Ford όπου εργάζεται, με σκοπό την ομαλότερη λειτουργία της κλινικής.Μαζί με συναδέλφους του από το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στην Κολωνία, ο υπεύθυνος ποιότητας κ. Butler και η ομάδα του διερεύνησαν και πρότειναν διάφορες λειτουργικές αλλαγές που τώρα εφαρμόζονται στη Μονάδα, η οποία αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο κέντρο για τη θεραπεία του καρκίνου στην Ευρώπη.

Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου Centre for Integrated Oncology (CIO) του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ένα από το κορυφαία κέντρα του καρκίνου στη Γερμανία, προσφέρει στη Ford την εμπειρία του στη διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφοριών που θα βοηθήσει την έρευνα και εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων και της αυτόνομης οδήγησης. Μία ομάδα 10 - 15 μηχανικών της Ford συναντήθηκε με τη διοίκηση το νοσοκομείου, καθώς και ασθενείς, νοσοκόμους, γιατρούς και η συνεργασία αναπτύχθηκε από εκεί και μετά.

Σχεδιασμένες για μία λιγότερο στρεσογόνο και ταχύτερη  θεραπεία, έγχρωμες γραμμές στους τοίχους και τα δάπεδα διευκολύνουν το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να βρίσκουν το δρόμο τους. Μεγάλες οθόνες διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η ομάδα πρότεινε επίσης ευέλικτες αίθουσες με κινητά διαχωριστικά αντί σταθερούς θαλάμους νοσηλείας. Στο υπάρχον κτίριο, όλα αυτά έχουν ήδη συμβάλλει σε  βελτίωση στη ροή των ασθενών κατά 30%. Από την άλλη, οι ιατρικές ομάδες του νοσοκομείου ενημερώνουν τη Ford για τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προκειμένου να επινοήσουν και εξελίξουν εντελώς νέες μεθόδους στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εταιρία, εφαρμόζει τώρα αυτή την αντισυμβατική μέθοδο σε σχέση με τα μελλοντικά οχήματα και νέες τεχνολογίες.

«Η ιατρική είναι μία επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς, όπου μικρές αλλαγές έχουν τεράστια επιρροή στις ζωές των ασθενών,» δήλωσε ο Καθηγητής Michael Hallek, διευθυντής του CIO – που έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί από το German Cancer Aid σαν κορυφαίο ογκολογικό κέντρο. «Με τη βοήθεια της Ford, σημειώνουμε τεράστια πρόοδο που θα ωφελήσει τις ζωές και τη θεραπεία μελλοντικών ασθενών, τα επόμενα χρόνια. Και ευελπιστούμε, μερικές από τις μεθόδους μας να βοηθήσουν τη Ford να αναπτύξει τη φιλοσοφία μετακίνησης του μέλλοντος.»

Το 2008 ;έδειξανγια πρώτη φορά στο ιατρικό προσωπικό τις προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικές διαδικασίες που εφαρμόζουν  στο εργοστάσιο που κατασκευάζεται το Ford Fiesta στην Κολωνία, που έμελλε να γίνει μία από τα παγκοσμίως πιο αποδοτικές μονάδες παραγωγής.

Bαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top