Στο top-3 της γενικής κατάταξης τα PEUGEOT 3008 DKR

Συνεχίζουν στον μαραθώνιο του Ντακάρ

Στο top-3 της γενικής κατάταξης τα PEUGEOT 3008 DKR

Έως τώρα τα PEUGEOT 3008 DKR έχουν το μονοπώλιο στο ράλι Ντακάρ, αφού με τη νίκη τους στη χτεσινή ειδική οι Loeb/Elena πέρασαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με τους Peterhansel/Cottret και Despres/Castera να ακολουθούν κατά πόδας! Tα τρία PEUGEOT 3008 DKR που συνεχίζουν στον μαραθώνιο του Ντακάρ (ο Carlos Sainz έχει εγκατέλειψε στην 4η ειδική διαδρομή) έκαναν τους τρεις ταχύτερους χρόνους στην 8η ε.δ. με αποτέλεσμα οι Sébastien LOEB και Daniel ELENA να αναρριχηθούν στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Αντίστοιχα, οι Peterhansel/Cottret και Despres/Castera σημείωσαν τις επόμενες καλύτερες επιδόσεις επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της γαλλικής ομάδας στο ράλι Ντακάρ. Όπως προβλεπόταν από τους κανονισμούς του αγώνα, χτες το βράδυ στο Uyuni δεν επιτρεπόταν εξωτερικό σέρβις από την ομάδα και τα πληρώματα προχώρησαν από μόνα τους σε μικρές επισκευές (όπως οι LOEB και ELENA που άλλαξαν την αντλία του συστήματος διεύθυνσης).

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τις συνθήκες του αγώνα και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν, από τα 492, στα 417 χιλιόμετρα την χτεσινή ειδική. Όπως και η 6η ειδική, έτσι και η σημερινή 9η στην περιοχή Salta της Αργεντινής, ακυρώθηκε λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών αφού η ασφάλεια των πληρωμάτων είναι αυτή που προέχει πάνω από όλα.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top