Ανάκληση 167 Mondeo, S-Max, Galaxy και Edge

Ενδεχόμενο σφάλματος στα φωτιστικά σώματα Led

Ανακαλούνται 167 αυτοκίνητα Ford Mondeo, S-Max, Galaxy και Edge που παρήχθησαν από 3/5/2014 έως 10/3/2016/ H ανάκληση γίνεται από την Ford Motor Hellas, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω σφάλματος στο λογισμικό τα προσαρμοζόμενα φωτιστικά σώματα τύπου LED να απενεργοποιηθούν.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει o οδηγός να κλείσει τον διακόπτη εκκίνησης κινητήρα και να τον ανοίξει πάλι έτσι ώστε τα φωτιστικά σώματα να ενεργοποιηθούν ξανά. Στα συγκεκριμένα μοντέλα θα πρέπει να προγραμματιστούν με νέο λογισμικό οι μονάδες διαχείρισης ηλεκτρικών λειτουργιών BCM και φώτων HCM. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτήτων έχει ήδη ξεκινήσει από την εταιρεία μέσω προσωπικής επιστολής, για την προσέλευση στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Ford ή στο 210-4805620 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top