Το Opel Insignia με την τελευταία γενιά Infotainment

Tο έξυπνο σύστημα IntelliLink ενσωματώνει smartphone μέσω Apple CarPlay

Εξαιρετική συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία διατίθενται τώρα για τη ναυαρχίδα της Opel: Οι υπηρεσίες προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης και το σύστημα infotainment Navi 900 IntelliLink με ενσωμάτωση smartphone συνθέτουν μία ακόμα πιο ευέλικτη και ταχύτερη πρόταση infotainment για το Opel Insignia. Η σύνδεση της Opel OnStar στο διαδίκτυο και οι υπολογισμοί πλοήγησης συμβαίνουν τώρα σε πραγματικό χρόνο – ακόμα και οι μικρές διακοπές κατά το uploading μιας επιλεγμένης διαδρομής ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Η τελευταία γενιά του συστήματος Navi 900 IntelliLink προσφέρει εξαιρετική και εξατομικευμένη ψυχαγωγία. Το σύστημα, συμβατό με Apple iPhone 5 (ή ανώτερη έκδοση) φέρνει τον εξατομικευμένο κόσμο των smartphone στο εσωτερικό του Insignia γρήγορα και ολοκληρωμένα: oι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χάρτες και ειδησεογραφικές υπηρεσίες Apple CarPlay μόλις συνδεθούν. Επιπλέον, πρόσθετες εφαρμογές μπορούν να ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών στο σύστημα Siri eyes ή μιας οθόνης αφής 8-ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Κάθε σύστημα βασίζεται στα αγαπημένα χαρακτηριστικά των χρηστών smartphone. Το Apple CarPlay προβάλλει τα χαρακτηριστικά του iPhone στα οποία ο χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση, ενώ οδηγεί, απευθείας στην οθόνη του οχήματος, έξυπνα και απλά. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα απευθείας από την οθόνη αφής ή με φωνητικές εντολές μέσω Siri. Ανάμεσα στις υποστηριζόμενες εφαρμογές του Apple CarPlay είναι τηλέφωνο, ηνύματα, χάρτες, ουσική και συμβατές εφαρμογές τρίτων. Πλήρης λίστα αυτών των εφαρμογών υπάρχει στο apple.com/ios/carplay.
opel insignia 2.jpg
Η τελευταία γενιά Navi 900 IntelliLink προσφέρει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να εξατομικεύουν την αρχική σελίδα και να ορίζουν τα αγαπημένα τους. Διατίθενται 60 ��ώροι μνήμης για αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, επαφές, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, ερμηνευτές ή playlists. Για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής, οι σημαντικότερες πληροφορίες IntelliLink εμφανίζονται στο ταμπλό μεταξύ ταχύμετρου και στροφόμετρου. Επιπλέον, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να παρακολουθούν βίντεο στον οθόνη 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα μέσω μιας σύνδεσης USB – αλλά για λόγους ασφάλειας αυτό είναι εφικτό μόνο με το αυτοκίνητο σταματημένο.
Επιπλέον, το Insignia διατίθεται με την υπηρεσία Opel OnStar στάνταρ από την έκδοση Edition και πάνω. Η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική 4G/LTE μετατρέπει τη ναυαρχίδα της Opel και ένα ισχυρό, κινητό Wi-Fi Hotspot. Μία ειδική εξωτερική κεραία μεγιστοποιεί τη συνδεσιμότητα και προσφέρει μία σταθερή διαδικτυακή σύνδεση για μέχρι επτά συσκευές.
opel insignia 3.jpg
Η ποικιλία υπηρεσιών αποτελεί την καρδιά και την ψυχή του συστήματος προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης, περιλαμβάνοντας από αυτόματη απόκριση σε περίπτωση σύγκρουσης μέχρι υποστήριξη κλεμμένου οχήματος, οδική βοήθεια, ακόμα και διάγνωση οχήματος.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες διατίθενται πιέζοντας ένα μπουτόν – χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα SIM του συστήματος, δεν χρειάζεται smartphone. Όμως smartphone είναι απαραίτητο για την εφαρμογή MyOpel. Αυτή επιτρέπει στους συνδρομητές της OnStar να ζητάνε βοήθεια όταν βρίσκονται μακριά από το όχημα, να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν τις πόρτες ή να έχουν πρόσβ��ση σε σημαντικά δεδομένα του οχήματος. Στην Ελλάδα, η υπηρεσία OnStar θα διατίθεται από τα τέλη του 2016.

Βαγγέλης Γκούμας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top