Η Mercedes-Benz χορηγός της Ελληνικής Ομάδας TEAM RESET

Στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας “Formula 1 in Schools” στη Σιγκαπούρη

Η Mercedes-Benz χορηγός της Ελληνικής Ομάδας TEAM RESET
Η Mercedes-Benz, πάντα αρωγός σε εξαιρετικές προσπάθειες που προάγουν την εξέλιξη, κυρίως όταν αυτές προέρχονται από ταλαντούχους νέους, είναι περήφανος, platinum χορηγός της ομάδας TEAM RESET. Η 6μελής ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης κέρδ��σε τους Πανελλαδικούς Τελικούς και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας “Formula 1 in Schools” από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στη Σιγκαπούρη.

Ο Διαγωνισμός “F1 in Schools” είναι ο μεγαλύτερος διεθνής μαθητικός διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές πιστήμες, τις νέες εχνολογίες, τη μηχανική και τα αθηματικά (STEM Education).Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους.

Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται σθεναρά η ομαδικότητα και η συνεργασία.

Η Mercedes-Benz είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα δώσει το όνομά της στο λιλιπούτειο μονοθέσιο. Η ομάδα TEAM RESET έχει κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια και αν ακολουθήσει τα χνάρια της ομάδας Mercedes AMG Petronas με τις επιτυχίες της στα σιρκουί, τότε σίγουρα διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο βάθρο των νικητών.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top