Η Επόμενη Γενιά Opel Astra με προηγμένα φώτα

Μάθετε πως λειτουργούν

Το νέο Astra φέρνει το επαναστατικό IntelliLux LED matrix light με αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων για πρώτη φορά στην κατηγορία συμπαγών μοντέλων, κάνοντας την κορυφαία τεχνολογία φωτισμού προσιτή στο ευρύ κοινό.

Αποτελούμενα από 16 τμήματα LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος – το νέο σύστημα LED matrix προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Στην πορεία, συνεργάζεται με την εμπρός κάμερα Opel Eye η οποία, για παράδειγμα, ανιχνεύει την παρουσία άλλων κινούμενων οχημάτων, ώστε τα τμήματα LED που πιθανόν θα ‘τύφλωναν’ τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς απενεργοποιούνται και ενεργοποιούνται αυτόματα.

Μόλις το όχημα απομακρύνεται από μία αστική περιοχή, ενεργοποιείται αυτόματα η μεγάλη σκάλα φώτων και παραμένει πάντα αναμμένη. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση της ασφάλειας όπως επιβεβαιώνεται σε μελέτη που διεξήγαγε το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Darmstadt με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία LightSightSafety. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι με ταχύτητες 80 χλμ./ώρα, οι οδηγοί ανιχνεύουν αντικείμενα στο πλάι του δρόμου περίπου 30-40 μέτρα νωρίτερα σε σχέση με τα συμβατικά φώτα αλογόνου ή τη μεσαία σκάλα φώτων xenon. Αυτό τους προσφέρει περίπου 1,5 δευτερόλεπτα περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν

Όταν η κάμερα ανιχνεύσει πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, ατομικές λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, ‘συσκοτίζοντας’ την περιοχή γύρω από τα οχήματα. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και της γύρω περιοχής παραμένει άριστα φωτισμένο. Με τέτοιο βαθμό ακρίβειας και προσαρμογής, το LED matrix light ανεβάζει την τεχνολογία φωτισμού στο επόμενο επίπεδο.Ο

Επειδή δεν θα επιλέξουν όλοι οι αγοραστές Astra ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, το σύστημα φωτισμού πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει εάν το όχημα βρίσκεται σε αστική περιο��ή ή στον αυτοκινητόδρομο για παράδειγμα. Το σύστημα IntelliLux του Astra θα είναι το πρώτο σύστημα φωτισμού matrix σε μοντέλο μαζικής παραγωγής που δεν απαιτεί σύνδεση με σύστημα πλοήγησης.

Εκτός από τις πολλές αυτόματες δέσμες μεσαίας και μεγάλης σκάλας φώτων, το IntelliLux LED προσφέρει επίσης ειδικό πρόγραμμα φωτισμού αυτοκινητόδρομου που αυξάνει περαιτέρω την ασφάλεια τη νύχτα. Τέλος μία ειδική λειτουργία φωτισμού υποδοχής διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το Astra στο σκοτάδι.Το ευφυές σύστημα φωτισμού του μέλλοντος θα κάνει πρεμιέρα στη νέα γενιά Opel Astra στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (17 – 27 Σεπτεμβρίου, 2015).

Βαγγέλης Γκούμας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top