Γνωρίστε το νέο Hyundai i20

Κινητήρες , συστήματα ασφάλειας και τιμές από 9990 ευρώ

Γνωρίστε το νέο  Hyundai i20
Με την έλευση του νέου i20 νέας γενιάς, συνεχίζεται η επιτυχημένη παρουσία της Hyundai στην κατηγορία Β, έχοντας ήδη διαθέσει σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα από το 2002.

Η νέα γενιά i20 προσφέρει ευρεία γκάμα νέων κινητήρων (δύο κινητήρες βενζίνης «Kappa» και δύο «U-ΙΙ» Diesel) αποκλειστικά Euro 6 αλλά και βελτιωμένα κιβώτια ταχυτήτων. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην προηγμένη πετρελαιοκίνηση, με 6-ταχυτο κιβώτιο και μηδενικά τέλη να συντροφεύουν τόσο τον συμπαγέστερο Turbo Diesel της κατηγορίας (μόλις 1,1lt) όσο και τον 1,4lt 90hp με την κορυφαία ροπή 24,5Νm στην κατηγορία.

Αντίστοιχα, η προσιτή βενζινοκίνηση προσφέρει εναλλακτικές λύσεις με ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1,2lt (75 και 84hp) αλλά και τον ισχυρότερο 1,4lt 100hp με επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και σε εξατάχυτο κιβώτιο.

Πιο μακρύ, πιο χαμηλό και πιο φαρδύ από το προηγούμενο μοντέλο, το νέο i20 σχεδιάστηκε στο κέντρο σχεδιασμού της Hyundai Motor Europe στο Rüsselsheim της Γερμανίας.

Τοποθετημένο σε μια νέα πλατφόρμα, το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά 45 χιλιοστά σε 2570 χιλιοστά δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες.

Ο κορυφαίος εσωτερικός χώρος σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω χώρο για τα πόδια - κάνει το i20 Νέας Γενιάς ένα αληθινό πενταθέσιο, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ των 326 λίτρων με τον διπλό πάτο αυξάνει την χρηστικότητα του οχήματος. Η πίσω σειρά καθισμάτων του μοντέλου μπορεί να αναδιπλωθεί σε πλήρως επίπεδο δάπεδο, φθάνοντας τα 1042 λίτρα χωρητικότητας .

Παράλληλα, το όχημα είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από νέες τεχνολογίες όπως η προσθήκη του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης, το αυτόματο σύστημα αποθάμβωσης είναι πρωτιές της Hyundai στην κατηγορία Β καθώς και το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), ένα ακόμη καινοτόμο χαρακτηριστικό, που συνήθως συναντούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου συναντούμε προηγμένης τεχνολογίας συστήματα όπως, Hill Start Assist, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, Φώτα έκτακτης πέδησης, 6 αερόσακους καθώς και Vehicle Stability Management (προηγμένη συνεργασία ESP και ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού, που παρακινεί έγκαιρα και ενεργητικά τον οδηγό να κάνει το σωστό χειρισμό τιμονιού σε δύσκολους ελιγμούς).

Το i20 αποτελεί το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με πανοραμική ηλιοροφή, σε κλίση και πλήρως ανοικτή, που βελτιώνει την άνεση και την αίσθηση του χώρου για τους επιβάτες, προσφέροντας στην καμπίνα φυσικό φως και φρέσκο αέρα.

Είναι, επίσης, το πρώτο στην κατηγορία με Smartphone Docking Station, μια αποσπώμενη μονάδα στήριξης και φόρτισης smartphones, με ρυθμιζόμενη υποδοχή φόρτισης για συμβατότητα με τις δημοφιλέστερες συσκευές και επιπλέον σύνδεση μέσω Bluetooth με το ηχοσύστημα του οχήματος.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται σε έξι επίπεδα εξοπλισμού : L Base, L, GL Access, GLS Comfort, GLS Comfort “Plus” και GLS Comfort “Panorama”. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει 6 αερόσακους, ESP, Hill Hold Assist, σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών ,κλιματισμό, , 2 ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος και φώτα ημέρας. Οι τιμές ξεκινούν από τα 9990 ευρώ τιμή με απόσυρση.

Η εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων για πέντε έτη, επιβεβαιώνει την πεποίθηση της Hyundai για την ανώτερη ποιότητα κατασκευής του i20 Νέας Γενιάς. Το προνομιακό πακέτο περιλαμβάνει, επίσης, πέντε χρόνια εγγύηση, πέντε χρόνια προνομιακή οδική βοήθεια και πέντε χρόνια δωρεάν φροντίδα με ετήσιους προληπτικούς ελέγχους καλής λειτουργίας του οχήματος.

Βαγγέλης Γκούμας





Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top