Η κρίση…βοήθησε τη Mercedes-Benz

Έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της

Η κρίση…βοήθησε τη Mercedes-Benz
Με πωλήσεις 1.650.010 οχημάτων το 2014 (+12.9%) – τα περισσότερα που έχει πουλήσει ποτέ – η περασμένη χρονιά είναι η τέταρτη συνεχόμενη με αποτελέσματα ρεκόρ για τη Mercedes-Benz.

Το 2014 έκλεισε με τον Δεκέμβριο να είναι ο καλύτερος μήνας (163.171 μονάδες) και το 4ο να είναι το καλύτερο τρίμηνο (454.854) στην ιστορία της εταιρείας από πλευράς πωλήσεων. Τα μοντέλα που «οδηγούν» την κούρσα της ανάπτυξης είναι η S-Class Sedan (+82.2%) και η ��έα γενιά compact αυτοκινήτων (+24.7%).

Έκανε ρεκόρ πωλήσεων στις ΗΠΑ (+5.7%) και στην Κίνα (+29.1%)που ήταν για πρώτη φορά η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ. Η Mercedes-Benz έγινε πρώτη στις αγορές της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ρωσίας.

Αλλά και στην Ελλάδα της μεγάλης οικονομικήςς κρίσης ην Ελλάδα η Mercedes-Benz κατετάγη πρώτη ανάμεσα στις premium εταιρείες με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 3.550 μονάδες σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Tο όραμα της Mercedes-Benz Ελλάς είναι να οδηγεί τις εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας. Το 2014, με το όραμά μας ως οδηγό, η μάρκα μας τερμάτισε στην πρώτη θέση ανάμεσα στις premium εταιρείες, με πωλήσεις που παρουσίασαν σημαντική αύξηση σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων που η Mercedes-Benz Ελλάς έχει στην προϊοντική της παλέτα.

Το αποτέλεσμα αυτό‎, έρχεται έμπρακτα να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στην μάρκα μας, στα προϊόντα μας και στις υπηρεσίες μας. Με τη μητρική εταιρεία Daimler να παρουσιάζει εδώ και 4 συνεχόμενα χρόνια αποτελέσματα ρεκόρ, είμαστε πολύ ευτυχείς που και εμείς, σε αυτήν την πολύπαθη Ελληνική αγορά, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Με την καθιέρωση της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας σε όλα μας τα μοντέλα και την κάλυψη του συνόλου των κατηγοριών αυτοκινήτων με μοντέλα απαράμιλλης τεχνολογίας, αισθητικής, άνεσης και ασφάλειας, πιστεύουμε ότι το 2015 παρά τις προκλήσεις που φαίνεται ότι επιφυλάσσει, θα είναι μία ακόμα χρονιά σταθμός για τη Mercedes-Benz στη χώρα μας».

Τα μεγέθη που αναφέρονται είναι προσωρινά και δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από το Εποπτικό Συμβούλιο ή ελεγχθεί από εξωτερικούς ελεγκτές.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top