Νέο ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων Kia στην Ευρώπη

Το πιο δημοφιλές μοντέλο ήταν το SUV Sportage

Η Kia Motors Σλοβακίας, «έσπασε» το ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής της του 2014. Παρήγαγε πάνω από 323000 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2013. Μικρή αύξηση υπήρχε και στην παραγωγή κινητήρων, με 493.000 μονάδες, που αποτελεί επίσης ρεκόρ για την ετήσια παραγωγή.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της γραμμής παραγωγής της Kia ήταν το SUV Sportage, το οποίο αντιπροσωπεύει το 55% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου. Η οικογένεια cee'd - hatchback, wagon και τρίθυρο pro_cee'd - αντιπροσωπεύει το 36% της παραγωγής, ενώ το Kia Venga καλύπτει το υπόλοιπο 9%.

Οι μεγαλύτερες αγορές του εργοστασίου της Ζιλίνα εξακολουθεί και είναι η Ρωσία (με 18%), το Ηνωμένο Βασίλειο (με 13%), η Γερμανία (με 9%), η Ιταλία (με 6%) και η Ισπανία (με 6%).Από τους 493.000 κινητήρες που παρήχθησαν στο εργοστάσιο το 2014, σχεδόν οι μισοί εξήχθησαν στην αδελφή εταιρεία, Hyundai Motor Manufacturing στην Τσέχικη Δημοκρατία.

Ο βενζινοκινητήρας 1.6-λίτρων αποτελεί το 22% της παραγωγής κινητήρων, ενώ οι βενζινοκινητήρες αποτελούν πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής κινητήρων του εργοστασίου της Ζίλινα πέρυσι.

Βαγγέλης Γκούμας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top