Απίστευτη δήλωση από το ΥΠΕΞ: Και εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη!

Πώς «δικαιολογήθηκαν» οι ακρότητες κατά της Ελλάδας στη γειτονική χώρα

Περίπου 5. 000 ακραίοι Σκοπιανοί διαδήλωσαν χθες στα Σκόπια με κεντρικό αίτημα να παραμείνει το όνομα τους Μακεδονία.  Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάψουν ελληνική σημαία και να  επιτεθούν με υβριστικά συνθήματα εναντίον της χώρας μας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Μητροπολίτες της σχισματικής Εκκλησίας,  σε έξαρση αλυτρωτισμού απέναντι στην Ελλάδα,   μιλούν για μια διαμελισμένη πατρίδα..

«Για τη Μακεδονία μας που είναι διαμελισμένη… Για τη Μακεδονία… Του Πιρίν, του Αιγαίου και του Βαρδάρη που ποτίστηκε με το αίμα των προπάππων μας» ήταν μερικές από τις «ατάκες» που ακούσθηκαν.    

Αίσθηση προκάλεσε όμως η αντίδραση κορυφαίου αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:  

«Κι εμείς κάψαμε σημαίες στη Θεσσαλονίκη. Κι ακούστηκαν συνθήματα "πάρτε τα όπλα να πάμε στα Σκόπια»!  

Περίπου 5.000 Σκοπιανοί εθνικιστές διαδήλωσαν  έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έξω από τη Βουλή των Σκοπίων ζητώντας  να σταματήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις.

«Αυτοί είμαστε, κανείς δεν πρέπει να μας αλλάξει. Είμαστε Μακεδόνες μέχρι τώρα με παραδόσεις αιώνων»,   «Θέλω να παραμείνει το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, είμαστε Μακεδόνες και θέλουμε να παραμείνουμε Μακεδόνες» δήλωσαν ενδεικτικά ορισμένοι από αυτούς  

ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ την ίδια ώρα τασσόταν υπέρ της λύσης αλλά απέρριπτε αλλαγες στο σύνταγμα της χώρας .

«Η συνταγματική μας ονομασία είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά φυσικά καταλαβαίνουμε  τους καλούς μας φίλους τους Έλληνες, επειδή το βόρειο  της χώρας τους ονομάζεται Μακεδονία και το πρόβλημα είναι πως θα ξεχωρίσουμε τη δική μας  χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας στην ελληνική πλευρά» δήλωσε στο BBC.  
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top