Γιώργος Παπανδρέου: Να επιτραπεί η καλλιέργεια κάνναβης στα μπαλκόνια!

«Το ηθικό δίλημμα είναι αν οι πολιτικές μας και η πολιτεία σώζουν ζωές»

Παπανδρέου: Ναι στην καλλιέργεια κάνναβης για ιδία χρήση

Την αποποινικοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτική αλλά και για προσωπική χρήση ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Παπανδρέου είπε πως συμφωνεί για την αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση».

«Το ηθικό δίλημμα είναι απλό. Δεν είναι το ηθικό δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά των ναρκωτικών. Δεν είναι το ηθικό δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά της χρήσης κάνναβης. Το ηθικό δίλημμα είναι αν οι πολιτικές μας και η πολιτεία σώζουν ζωές ή αν οι πολιτικές μας σώζουν ζωές» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε ιατρικές έρευνες για τις ευεργετικές συνέπειες της ιατρικής κάνναβης σε αντιμετώπιση του πόνου, στη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων, στη θεραπεία των ψυχικών ασθενειών, σημειώνοντας πως «βοηθάει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή αυτούς που έχουν HIV να διαχειρίζονται τα προβλήματά τους».

Συνεχίζοντας, επικαλέστηκε στοιχεία «που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και έχει μικρότερη επικινδυνότητα ακόμη και από το αλκοόλ και το τσιγάρο». Ο ίδιος, σημείωσε πως είναι μύθος ότι με την αποποινικοποίηση της κάνναβης ανοίγει η πόρτα σε άλλες σκληρές ουσίες, διότι ο τρόπος με τον οποίο, δυστυχώς, πηγαίνει κάποιος στα σκληρά ναρκωτικά, είναι επειδή έχει επαφή με τα παράνομα δίκτυα.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η χρήση της ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη θα φτάσει τα 50 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, ζητώντας παράλληλα «να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top