Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Κάνουν λόγο για «εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης»

Ερώτηση βουλευτών ΝΔ για τα πυρομαχικά στη Σ. Αραβία

Eρώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν σήμερα βουλευτές της ΝΔ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Εξωτερικών  Νίκο Κοτζιά με θέμα: «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία».

Την ερώτηση συγκεκριμένα κατέθεσαν ο  Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Τομεάρχης Εξωτερικών,  Γιώργος Κουμουτσάκος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης και Σίμος Κεδίκογλου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν σειρά ερωτημάτων και υποστηρίζουν ότι «έρχονται στη δημοσιότητα καθημερινά και νέες αποκαλύψεις».  

Ερωτούν οι βουλευτές:

 «Γιατί κανένα από τα χαρτιά που παρουσιάζει ως συμφωνίες ο κ. Καμμένος δεν φέρει τις κατά νόμον προβλεπόμενες επικυρώσεις;

 - Έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ο κ. Κοτζιάς για τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου στον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ριάντ;

 - Έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τον ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία δεδομένου ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας;».

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται:

«Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι κ Κοτζιάς και Καμμένος. Πέραν των υπουργών όμως υπάρχει και ένα αμείλικτο ερώτημα που στρέφεται στον επικεφαλής τους:

- Πόσο ακόμη θα παρακολουθεί απαθής ο κ. Τσίπρας τις αποκαλύψεις για τον συναρχηγό του Πάνο Καμμένο και τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται; Δεν είναι καιρός να απαντήσει και ο ίδιος σε όσα καταλογίζονται στον Υπουργό Αμύνης;

 Οκτώ ημέρες τώρα, η σιωπή του κ. Τσίπρα για τον κ. Καμμένο δεν είναι μόνον εκκωφαντική, αλλά μοιάζει πια και ένοχη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top