"Βαρύ" είναι το τίμημα που πληρώνουν οι έμποροι της Ερμού, όχι μόνο λόγω των υλικών ζημιών που υπέστησαν τα καταστήματά τους, έπειτα από τα επεισόδια της 17ης Ιουλίου, αλλά και λόγω του τζίρου που χάνουν. 

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, μόλις το 13,8% των καταστηματαρχών θα αποζημιωθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις υλικές καταστροφές, τη στιγμή που το 44,2% των επιχειρηματιών θεωρεί πως ο τζίρος Ιουλίου θα επηρεαστεί αρνητικά από τα επεισόδια που διέλυσαν τον εμπορικό δρόμο της πόλης. 

Για μείωση του τζίρου έως και 10% κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες στην Ερμού. Όπως λένε, μοναδική τους ελπίδα πλέον είναι οι τουρίστες. 

Την ίδια ώρα, όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ του Star, 3 στα 10 μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας κατεβάζουν οριστικά ρολά, καθώς ο κόσμος κυκλοφορεί στα καταστήματα αλλά δεν... ψωνίζει.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά λουκέτων καταγράφονται στους δρόμους: ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (45,1%), ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ (39,3%), ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (38,7%)  και ΣΤΑΔΙΟΥ (34,3%). 

 

Tags: