Για το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε εκτενώςκαι  στο θέμα της αναπτυξιακής Τράπεζας τονίζοντας ότι «ήταν ένας στόχος που επιδιώκαμε από το 2015 και η τράπεζα αυτή θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, την απασχόληση και συνολικά την ανάπτυξη. Η ανυπαρξία αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη».

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ζητήσουμε να ξεκαθαριστεί από τους εταίρους μας πώς θα στηριχθεί πρακτικά η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση εκ μέρους τους για την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, τα λεγόμενα SNP.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για τη στάση ορισμένων Ελλήνων υπουργών είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς».

Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις μίλησε για γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό. «Δεν δημιούργησε τα προβλήματα με το θέμα της δασικής έκτασης η κυβέρνηση αλλά το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση ήθελε να προχωρήσει γρήγορα το έργο» είπε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τα capital contols θα χαλαρώσουν και άλλο και είπε ότι η εξάλειψή τους είναι συνάρτηση του κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

Ερωτηθείς για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους είπε ότι «όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί το παλιό που τελειώνει, πρόκειται για προβλήματα και αντιφάσεις που δημιουργούνται στη μετάβαση από το παλιό σε ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι σήμερα οι συμβασιούχοι έχουν περιοριστεί σε μερικές χιλιάδες. Η κυβέρνηση θα προκηρύξει μόνιμες θέσεις ώστε να οδηγηθούμε στη λύση του προβλήματος».

 

Tags: