Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης στη μάχη του Eurogroup θα βρεθούν στο επίκεντρο του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 13.00 υπό τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης/

«Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μία λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και αυτή η λύση θα είναι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι εφικτό η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί σε επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εντούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως «δεν είμαστε μακριά από συμφωνία».

Tags: