Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη… μάχη του Eurogroup: Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Τσίπρας

«Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ»

Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης στη μάχη του Eurogroup θα βρεθούν στο επίκεντρο του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 13.00 υπό τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης/

«Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μία λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και αυτή η λύση θα είναι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι εφικτό η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί σε επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εντούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως «δεν είμαστε μακριά από συμφωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top