Με διαφορά 16% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση δηλώνει το 85,5%!

Με διαφορά 16% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Mε διαφορά 16 ποσοστιαίων προηγείται εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Σκάι.

Συγκεκριμένα , στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, από 7,5% σημειώνουν ΧΑ και ΚΚΕ, 5,5% καταγράφει η ΔΗΣΥ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας.  1% συγκεντρώνουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% άλλο κόμμα ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 2% των ερωτώμενων ενώ 16,5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 40% των ερωτώμενων θεωρούν ότι το πρόσφατο πακέτο μέτρων είναι το πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων,  24% απαντούν ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρούν ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο,  με το 23,5% να θεωρεί  ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ  το 15,5% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά με  τη διαπραγμάτευση για το χρέος, το 73,5% των ερωτώμενων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, 19% θεωρούν ότι διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική,  ενώ 7,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Το 58% των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων  θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση είναι αναποτελεσματική, 37% θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Τα

Το 85,5% των ερωτώμενων απαντούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, 9,5% προς τη σωστή και το  5% απάντησε  «δεν ξέρω/ δεν απαντώ»!  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top