Bούτσης: Έχει υποστεί πλήγμα η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Τι είπε στη διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα

Bούτσης: Έχει υποστεί πλήγμα η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Στο φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού και στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς την πολιτική και τους πολιτικούς, αλλά και προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νϊκος Βούτσης, στη Διάσκεψη των προέδρων Κοινοβουλίων της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, η διάρρηξη της εμπιστοσύνης  χρονολογείται, «από τότε που η οικονομική κρίση άρχισε να έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική ζωή των Ελλήνων, με κύρια γνωρίσματα την απώλεια θέσεων εργασίας και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, που οδήγησαν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, περίπου το 30%, σε επίπεδα διαβίωσης κάτω του ορίου της φτώχειας».

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε  επίσης «πως παρά τις προσπάθειες που γίνονται μέσω του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς αλλά και την προβολή του κοινοβουλευτικού έργου από τη Βουλή των Ελλήνων, το αρνητικό κλίμα δεν μπορεί να μεταστραφεί εύκολα, αφού υποχρεωνόμαστε να νομοθετήσουμε μνημόνια με τους εταίρους-δανειστές χωρίς ουσιαστικό κοινοβουλευτικό διάλογο, με διαδικασίες “υπερεπείγουσες”».

Ο κ. Βούτσης τόνισε πάντως ότι το φαινόμενο αυτό δεν συναντάται μόνο στην Ελλάδα. « Εντέλει μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι πολίτες κρίνουν τους θεσμούς, ευρωπαϊκούς, εθνικούς ή και τοπικούς, από την παραγωγή απτών αποτελεσμάτων που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή και όχι μόνο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top